I publika je plakala: Mišo Kovač nije mogao suzdržati suze kad se dogodilo ovo

Foto: Pixsell/Ivo Čagalj

SINOĆ je završio Splitski festival na Prokurativama na kojem je trijumfirala pjesma "Kuća naše pisme" Gorana Karana, Tedija Spalata i klape Sveti Juraj HRM-a, no posebnu počast doživjela je šibenska i dalmatinska legenda Mišo Kovač.

Naime, Miši Kovaču bila je posvećena druga večer 59. splitskog festivala, a publika ga je dočekala velikim ovacijama. Mišine hitove izvodili su Alen Nižetić, Željko Bebek, Giuliano, Dražen Zečić, Goran Karan, Mladen Grdović, klapa Rišpet, Vlado Kalember, Mjesni odbor i mnogi drugi, a za posebno emotivan nastup koji ga je ganuo do suza zaslužna je njegova kći Ivana.

Mišo, koji je u publici sjedio sa suprugom Lidijom, na stihove pjesme "Rasti zemljo, pukni stino" nije mogao suspregnuti suze. "Fala ti, ćaća, na svemu", poručila je Ivana ocu nakon čega su se počeli grliti i plakati, a suze nisu mogli suzdržati ni mnogi okupljeni.

Za kraj se i sam Mišo popeo na pozornicu i otpjevao refren pjesme "Ako me ostaviš", što je publiku opet natjeralo na skandiranje, a posljednje riječi posvetio je Hajduku. "Mogu oprostiti Hajduku ovu sezonu. Dogodine neću, a Dalmaciju nikad neće slomiti. Mogu se mijenjati političari, ali nikad je neće slomiti", rekao je.

 

Pročitajte više