Ida Prester: Da naučim što je ofsajd, trebala bih upisati još jedan faks!

IDA PRESTER iznenada je postala dio svijeta nogometnog ludila. Iako se nikada so tada nije bavila sportom ni na kakav način, bacili su je u vatru kada je krenula s vođenjem "Zagolke" unutar "Afrovizije". Na početku joj nije bilo lako, bojala se kako će se snaći.

"Na početku mi je bila totalna trema jer je nogomet stvarno najdalje od svega čime se ja inače bavim. Do sada san vodila emisije vezane uz glazbu, kulturu, čak i politiku, knjigu, film, svašta. Sporta se do sad nisam doticala osim na graničaru u školi, to je bio moj zadnji doticaj sa sportom. No, onda sam shvatila da su me i uzeli zato da promatram nogomet iz nekog drugog kuta. Za ozbiljne analize imaju stručne ljude u emisiji. Moj dio u emisiji priča o zabavnom dijelu nogometa, kako funkcioniraju nogometaši i manekenke, tko su oni klinci koje igrači furaju sa sobom na teren, tko ima najljepši dres... Takve stvari", rekla je pjevačica i voditeljica za Index.

"Nikad neću shvatiti što su ofsajd, korner i slično"

Iako je sada u nogometu svakodnevno, priznaje kako još uvijek nije svladala stručnu terminologiju. "Nikad neću shvatiti što su ofsajd, korner i slično. Da shvatim što je ofsajd trebala bih još jedan fakultet upisati", kaže. Iako njezin dio posla obuhvaća lagan i zabavan popratni nogometni sadržaj, Ida kaže kako će, na isto tako lagan i pitak način, pokušati aktualizirati i neke važnije teme. "Pokušat ću i neke proaktivne teme predstaviti, a to je ženski nogomet. o tome se jako malo priča. Imat ću posebnu temu o nogometašicama, nogometnim sutkinjama, ženskim komentatorima, tako neke teme koje inače nemaju mjesta u ovom ozbiljnom dijelu", najavila je Ida.

"Nogomet više nije samo nogomet, to je politika, najveći biznis, on pokreće svijet"

Kako joj je sad i posao povezan s nogometom, a ima i dečka koji ne propušta niti jednu tekmu, čini se da joj se cijeli dan vrti oko potjere za loptom na travnatom terenu. "Imam dečka koji prati, slavi doslovce svaki gol, skače po kući tako da ja, hoću, neću, moram znati koji je rezultat. Tako da ipak pomalo pratim, barem da znam tko kako izgleda", kaže Ida, svjesna da je nogomet danas puno više od same igre. "Nogomet više nije samo nogomet, to je politika, najveći biznis, on pokreće svijet. Ono čime se ja bavim je ta nogometna subkultura, ono periferno, a opet vezano uz nogomet", dodaje voditeljica.

Mislim da svim curama SP dobro dođe kao mali odmor"

"Moja veza ne trpi zbog SP, mislim da svim curama u stvari to dobro dođe kao odmor. Makar danas ima puno žena koje to još više prate od muških. Meni je to totalno komotno, znam da mi je Davor na sigurnom, napojen, nahranjen, smiren, dijete se zabavlja, gleda, a mama može onda u miru raditi što treba", smije se Ida te dodaje kako nju dečko ne tjera na nogomet kao što ni ona njega ne sili da ide na koncerte.

"Favorita na SP-u nemam, nisam navijački tip, ne volim baš natjecanja. Ali da navijam, sigurno ne bih za neke favorite, njima ne treba dodatna podrška. Ja bih onda poduprla one male", kaže vesela voditeljica.

Pročitajte više