Ima nade za Charlesa ex Dvornika

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Oprostite mi na ovom članku, ali:

  1. Charles ex Dvornik i Ella ex Pearce su jedan od rijetkih ex parova zanimljivih na ovaj selendriti način koji bi showbiz trebao njegovati jer je to lagana ulaznica u pop kulturu
  2. Nisam ljubitelj simpanja (osim ako uključuje internacionalnu baddie Albinu Musić <3 <3 <3) i ta tema mi je na sociološkoj razini jako zanimljiva, a trebala bi biti i vama jer se radi o pošasti muško-ženskih odnosa
  3. Treba mi mali predah od članaka o Baby Lasagni da malo odmorim mozak

Dakle, nakon što ste okrunili Ellinu tužnu 2023. godinu Blammyjem i nakon što sam Charlesa ex Dvornika pozvao na rehabilitacijski izlazak da poradimo na njegovoj simp energiji, Charles se počeo bahatiti u instagram storijima kao da je pročitao moje članke. Chuck, ako ovo čitaš, poziv još vrijedi!

>>ANALIZA: Je li Turudić obični simp?

Bilo je nekoliko porukica u kojima je čak pozvao i novinare da se jave (da sam pametniji, spojio bih dokumentarac u Umagu s posjetom Balama, ali čovjek uči dok je živ), ali ova današnja konačno je bomba kakvu očekujemo od razvoda ove magnitude.

Charles je podijelio članak koji opisuje njihovu bivšu ljubavnu priču i manje-više rekao da ništa u toj priči nije istina.

Navodi da su se upoznali u Kopenhagenu u kojem je Ella tad očito živjela, da ju je on udomio u rodnom Londonu, da je imala uza se manje od tisuću eura (i da je to zaradila od njega), a izgleda da su pogrešno naveli i Charlesovo godište. Znakovito, na samom kraju naveo je i da on "do dana današnjeg nije bio netko tko je varao u njihovoj vezi."

Dosadan par pun potencijala

Ne znam za vas, ali ovo zvuči kao početak ozbiljnog zahuktavanja. U prošlom članku na ovu temu provukao sam tezu da je prava šteta što je ovaj bivši par toliko dosadan i povezao to sa stanjem naše industrije u kojoj ne vidimo dalje od mehaničarskog kalendara Lidije Bačić i čudne Grašine uloge u dinastiji Huljić.

Charlesova izjava sigurno će podići prašinu. Ispostavi li se da je točno ovo što govori (a što je i meni kao kežualnom promatraču otprije bilo sumnjivo), postoji šansa da će se otvoriti Pandorina kutija puna kontradikcija i da će se u javnost izliti točno koliki je shitshow ovaj razvod iza kulisa. Na stranu ta mini zabava za opuštanje naroda, moglo bi se dogoditi i nešto puno važnije za stvari o kojima ja inače pišem.

>>Ellina nova pjesma: "Još je okus na usnama od svih tvojih govana"

Očajna kontrola narativa u medijima

Što ako se na dnevni red konačno donese pitanje jednostrane kontrole narativa putem medija? Osobe koje su dovoljno dobro povezane, a tu pričamo o dinastijama imućnih obitelji s PR pedigreom i strašnim poznanstvima, imaju ogromnu kontrolu nad brendiranjem sebe u medijima. Od one jezive promocije pjesme Matije Cveka koju su mediji opjevali kao da je nekakvo naslijeđe pokojnog Olivera Dragojevića (?!) preko sulude marketinške kampanje SuperStara koja je naglašavala grimase Nike Turković (?!) pa do puno ozbiljnijih narativa u kojima se zbog straha i interesa čuva osobe poput Dalibora Matanića ili se nekog kriminalca političara opere "samo koliko baš mora" - naši mediji imaju ogroman problem.

Zbog toga sam prilično siguran da Ella i njena PR stručnjakinja imaju dominantnu i jednostranu kontrolu nad prikazivanjem Elle Dvornik ex Pearce u željenom svjetlu, kao i da se kroz razne njihove insinuacije o Charlesu online stvaraju kojekakve priče - koje mogu biti i potpuno izmišljene od strane istog tog tima. Nije nitko lud, znamo koliko javno mnijenje utječe na sudske postupke.

>>DAN U HRVATSKOJ GLAZBI: Severina je dobra mama

I iako s njim solidariziram baš zato što je očigledno odlučio biti pristojan i šutjeti bez obzira na sve Elline aktivnosti prošle godine, možda je vrijeme da čujemo njegovu stranu priče.

Britanac koji svojevoljno živi u Hrvatskoj u koju je došao tako što je bio simp za hrvatskim selendritijem, a sad je u istarskom gradiću odsječen od svega što poznaje iz bivšeg života, uključujući bivšu ženu? Ako to nije materijal za film, ne znam što jest.

Chuck, progovori!

Kao što Baby Lasagna svojim uspjehom postaje katalizator mnogih promjena koje će se sad morati dogoditi u našoj industriji zabave, možda i ti budeš jedan takav primjer koji će medije naučiti pameti.

I prestani biti simp, nedolično je. Osim ako simpaš za Albe Musić, dakako! <3 <3 <3

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala. 

Pročitajte više