Ivo Josipović bio glavna zvijezda otvorenja šestog ZagrebDoxa

SINOĆ je u Zagrebu otvoren šesti ZagrebDox, festival dokumentarnog filma. U sljedećih tjedan dana posjetitelji će moći pogledati 150 filmova. Direktor festivala je Nenad Puhovski, a sinoć ga je svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević. Festival je otvoren filom "Osadne", slovačkog redatelja Marka Skopa.

Ovaj film donosi priču o malom slovačkom selu koje naseljavaju Rusini, a predstavnici vlasti i crkve pokušavaju svim silama to malo mjesto oživjeti jer ono naprosto umire. Ovaj festival stekao je veliki ugled, a dokazuje to činjenica da su se makli s prostorija Studentskog centra u Movieplex te popisom brojnih, uglednih gostiju.

Naime, otvaranje ZagrebDoxa posjetili su: predsjednik Ivo Josipović, Vesna Pusić, Vinko Brešan te  Robert Zuber. Novoizabrani predsjednik veliki je zaljubljenik u kulturu pa ne propušta posjetiti ovakve događaje, a na ovom je, sudeći po fotografijama, bio definitivno najatraktivniji gost. Nedavno su se mediji raspisali i o tome kako bi predsjednik Josipović trebao nastupiti na nadolazećem Splitskom festivalu, a kad smo ga upitali za odgovor, Josipović je bio više nego pristojan i pristupačan. Otkrio nam je da na tom koncertu sigurno ne bi pjevao.

Pročitajte više