Izliječen od seksualne ovisnosti, David Duchovny pušten iz bolnice

DAVID DUCHOVNY, svjetskoj javnosti poznatiji po svom alter egu, specijalnom agentu Mulderu iz serije "Dosjei X", napokon je pušten iz klinike za odvikavanje od seksualne ovisnosti. U klinici je proveo više od mjesec dana, gdje je smješten nakon što mu je dijagnosticirana "bolest seksualnosti". Iako mnogima nije jasno kako to može biti bolest, David i njegova supruga Téa Leoni misle da bolovanje od tako nečega nije jednostavno.

Naime, u kliniku se prijavio jer je duže vrijeme bio ovisan o seksualnim sadržajima bilo koje vrste, što uključuje i veliku želju za svakodnevnim općenjem. Budući da su u javnost procurile priče da vara suprugu "jer mu seksa nikad dosta", Duchovny je odlučio pričanjima stati na kraj i svima dokazati da i on može imati sasvim normalan libido. Poslije se doznalo da je doista imao ljubavnicu zbog čega mu je Tea Leoni zaprijetila razvodom. Zadnji korak koji je odlučio poduzeti jest prijaviti se u kliniku, a odluci je prethodila bojazan da će u slučaju razvoda izgubiti dvoje djece, devetogodišnju Madelaine West i šestogodišnjeg Kyda.

"Muškarci su bikovi. Stalno moraju pod sobom imati neku novu kravu"

"Nisam ovisnik o seksu i nikad nisam bio na takvim sastancima. Naravno da je teško palo mojoj obitelji kad se mislilo da sam imao vezu s drugom ženom, a istodobno sam bio dio monogamne obitelji. Postoji još jedna neistinita priča o meni, naime, mnogi misle da sam opsjednut čistoćom. Kad bih morao birati jednu od te dvije optužbe, mislim da bih ipak radije bio ovisnik o seksu", jednom je prilikom rekao Duchovny, te kasnije porekao jer je izgovorio neistinu.

"Muškarci su bikovi. Stalno moraju pod sobom imati neku novu kravu. Možda je caka u tome da se bik mora izredati prije nego krava može biti sigurna da je posljednja u nizu!", ljutita je bila njegova supruga koja ga, ipak, tijekom 35-dnevnog boravka u bolnici svakodnevno posjećivala.

"Vidjelo se da se još uvijek vole, no ona ne može tek tako prijeći preko onoga što joj je David napravio, a pogotovo preko činjenice da joj je sve to godinama tajio. Téa se osjeća izdano i prevareno, no spremna mu je oprostiti", izjavio je prijatelj glumice. Prema dosadašnjem ponašanju "gospodina Muldera" terapija mu je pomogla, barem se zasad tako čini, a nakon izlaska iz bolnice je izjavio "kako se vraća obiteljskom životu te priprema nova snimanja".

S.C.
Foto: Guliver/Getty

Pročitajte više