Izmislila je da ima rak i prikupila 124 tisuće kuna za luksuzno vjenčanje

Foto: Instagram

CARLA LOUISE EVANS uspjela je prevariti ljude pričom da boluje od raka kako bi prikupila novac preko humanitarnih akcija i donacija, piše Mirror. 29-godišnjakinja iz Manchestera lagala je kako trenutno prolazi terminalnu fazi bolesti, a novac koji je prikupila planirala je potrošiti na luksuzno vjenčanje o kojem oduvijek mašta.

Carla nije znala kako doći do novca kojim bi mogla ostvariti svoju želju pa se sjetila kako bi mogla izmisliti priču o bolesti i tuđom milosti skupiti dovoljan iznos da pokrije sve troškove. Prevarom je uspjela prikupiti čak 15 tisuća funti, odnosno nešto više od 124 tisuće kuna.

Kako bi drugima "potvrdila" da ima rak, djevojka je krivotvorila je potpis liječnika Adama Cartera na prijavnicama poslanim humanitarnoj udruzi za osobe s terminalnim bolestima. Kasnije je priznala da se lažno predstavila te da je sve izmislila, a zaposlenici dobrotvorne organizacije odmah su slučaj prijavili policiji.

"Evans se obratila dobrotvornoj udruzi s tvrdnjama da ima rak i zatajenje jetre. Zapravo, nije imala nijednu od ovih bolesti", izjavio je tužitelj Andrew Gwynne. Carla, inače majka dvoje djece, ranije nije bila osuđivana, a sada se nalazi u pritvoru. Zbog nedjela koje je počinila prijeti joj zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do tri godine.

Pročitajte više