Još uvijek motaš džoint? Dosta je klasičnog napušavanja, vrijeme je za nešto novo

Foto: Press

TRŽIŠTE za sve vezano uz marihuanu iz dana u dan postaje sve veće, a otkako sve veći broj zemalja odlučuje okrenuti ploču i prestati sa zastarjelim stavovima što se konzumacije kanabisa tiče, pojavljuje se i sve veći broj onih koji odlučuju malo modernizirati cijelu ovu priču.

Iako je teško povjerovati da će klasični džoint i lule izaći iz mode, treba se otvoriti i za neke inovacije, a u nastavku ćete vidjeti da inovacija ne nedostaje.

The Puffco Peak (2240 kuna)

Iako postoji mogućnost da je nešto slično postojalo i ranije, The Puffco Peak koji je predstavljen na CES-u 2018. je vrlo vjerojatno prvi pametni bong.

Radi se o uređaju za "vejpanje" koji uz pomoć tekućine hladi tople pare. Naime, tzv. "dabbing" (alternativni način konzumacije kanabisa za one koji žele izbjeći dim pa biraju inhaliranje uz pomoć parilica koje koriste koncentrat) postao je izuzetno popularan nakon legalizacije, ali takvi uređaji inače su preskupi, nezgrapni i vrlo često opasni. Iako je cijenom u istom rangu, puno je jednostavniji za korištenje, a za razliku od konkurencije, izgleda daleko bolje.

Koncentrat se zagrijava za samo 20 sekundi, radi se o bežičnom uređaju, a postoji nekoliko opcija koje vam omogućuju da kontrolirate temperaturu para što utječe i na sam učinak koncentrata koji zna biti prilično intenzivan (pogotovo za početnike).

Jedini nedostatak mogla bi biti baterija, ali treba naglasiti da vam punjenje od dva sata osigurava 30 i više ciklusa.

Magical Butter MB2E (1060 kuna)

Ako volite THC u hrani vjerojatno ste svjesni da pretvoriti biljku u nešto jestivo nije baš jednostavan proces jer da biste osjetili učinak, kanabis mora biti kombiniran s nečim masnijim. Primjerice, maslac. No, ubaciti THC u maslac nije mačji kašalj jer dovoljna je jedna greška da osjetno umanjite učinak THC-a.

Magical Butter je rješenje za kuhare-amatere, a set pomagala i kuharica s detaljnim uputama, pomoći će vam da ovaj proces prođe što jednostavnije.

LEAF (16.300 kuna)

Budući da Hrvati još uvijek čekaju da se njihova zemlja priključi ostatku normalnog svijeta, sađenje marihuane u vlastitom domu i dalje nije posebno popularan hobi. Međutim, ako taj dan ikad dođe, LEAF je ono što će oni dubljeg džepa definitivno nabaviti.

Naime, LEAF nije frižider (kao što biste na prvi pogled mogli pomisliti) već staklenik za vaš dom koji je u stanju proizvesti kvalitetnu biljku bez potrebe za pesticidima.

Ovaj pametni staklenik pomaže vam da uz pomoć aplikacije na vašem pametnom telefonu, pratite sve faze razvoja biljke. Kontrolirate temperaturu, svjetlo, vlagu, količinu potrebnih nutrijenata i pH ravnotežu, a možete ga spojiti i na vodovod zbog automatskog zalijevanja.

Wisp (1500 kuna)

Imate aparat za kavu koji koristi kapsule? Wisp je nešto kao aparat za marihuanu. Iako na prvi pogled možda djeluje malo smiješno, radi se o prilično korisnom uređaju.

Dovoljno je ubaciti kapsulu s koncentratom, pričekati nekoliko minuta i vaš "pripravak" je spreman za korištenje. Pogledajte video i bit će vam jasno kako funkcionira.

Puffco Plus (600 kuna)

Iako smo njihov Peak već predstavili, Puffco Plus je još jednostavnija parilica koju možete strpati u džep i koristiti gdje god se nalazili. Dovoljno je ubaciti koncentrat i spremni ste za akciju.

Isto tako, vrlo je jednostavan za korištenje, a punjenje nikada nije bilo lakše.

PAX 3 (1500 kuna)

Posljednjih nekoliko godina, parilice i THC hrana postali su izuzetno popularni. No, neki ljudi ipak vole klasiku i smatraju da nema bolje od starog dobrog cvijeta.

Vape tehnologija uistinu jest napredovala, ali PAX 3 je izuzetno popularan. Ne samo zbog cijene već i zbog napredne tehnologije.

Zagrijava se za samo 22 sekunde i nudi preko 60 različitih opcija podešavanja temperature. Sve to možete podešavati na samom uređaju, ali i putem aplikacije na pametnom telefonu. No, to nije sve. Osim cvijeća, možete koristiti i koncentrat, a baterija vam omogućava 10 kvalitetnih "seansi" i to na jednom punjenju koje traje samo sat vremena.

Pročitajte više