Kedžo i Mia imali su isti broj bodova - na Eurosong ide Kedžo

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DAMIR KEDŽO pobjednik je 16. Dore.

Šesnaest izvođača u Opatiji se borilo za mjesto hrvatskog predstavnika na Euroviziji. Izbor su vodili Doris Pinčić Rogoznica (31), Zlata Mück Sušec (35), Mirko Fodor (57) i Duško Ćurlić (52).

22:14 - 15 bodova dobila je Mia Negovetić, dok je Kedžo dobio 16. Time su se izjednačili po broju glasova. Kako je pobjednik onaj s većim brojem glasova publike, pobjedu je odnio Kedžo.

22:10 - Publika je najmanji broj glasova dala pjesmi Jušto Elis Lovrić.

21:55 - Počelo je čitanje glasova žirija iz raznih gradova Hrvatske. Čakovečki žiri je 16 bodova dao Kedži. Zagreb je maksimalan broj bodova dao Miji Negovetić, kao i Rijeka. Splitski maksimum osvojila je Indira. Osječki maksimalni broj bodova dobila je Mia.

21:43 - U revijalnom dijelu nastupali su Roko Blažević sa svojom pjesmom Krila i finalisti The Voicea Filip Rudan, Bernarda Bobovečki i Albina Grčić s tuđim pjesmama.

Nastup potonjih nije ni planiran, već su na Doru uletjeli kad je svoj nastup otkazala Netta Barzilai. Preklanjska pobjednica Eurosonga izostanak s Dore opravdala je virozom, no jučer i sinoć boravila je u Madridu gdje se družila s obožavateljima i sudjelovala na nekoliko promocija i zabava.

21:27 - Počelo je desetminutno glasanje publike. Ograničen je i broj poruka i poziva koje se može uputiti s jednog broja.

21:23 - Predstavljanje završava Damir Kedžo, koji donosi pjesmu Divlji vjetre. Izvedbom je potpuno opravdao status favorita.

21:17- Za kraj večeri ostala su dva favorita. Prva je Mia Negovetić koja pjeva When it Comes to You.

21:13 - Slijedi Colonia, ali bez Indire. Boris Đurđević i pjevačica Ivana Lovrić izveli su pjesmu Zidina.

21:08 - Još jedan koji nas je vratio u '90-e je Jure Brkljača. Wannabe Oliver Dragojević otpjevao je Hajde nazovi me.

21:07 - Najživlji nastup večeras imala je Indira s pjesmom You Will Never Break My Heart. Očekivano, Indira nije ni sekunde stala na pozornici, a jednako energične bile su njene prateće plesačice.

21:00 - Povratnica Lorena Bućan dolazi 11. na scenu s pjesmom Drowning. Lani je osvojila drugo mjesto.

20:56 - Zvijezda The Voicea Marin Jurić Čivro predstavlja se pjesmom Naivno. Pjesma zvuči moderno, a Čivro je odjeven kao da ide na godišnjicu mature.

20:52 - Nastavljaju Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe s pjesmom Vrati se iz Irske.

"Vrati se iz Irske, kamate su niske, ceste su skliske", stihovi su njihove pjesme.

20:46 - Osmi je na redu povratnik na Doru Nikola Marjanović s pjesmom Let's forgive.

20:42 - Aklea Neon u pjesmi Zovi ju mama pjeva o ljubavi prema zemlji, a članovi njenog pratećeg benda su biljke, kelj i bor.

20:37 - Pozornicu je zauzela mlada Đana s pjesmom One (kao brojka jedan, ne kao zamjenica, op.a.). Iako kičast, njen kostim bio je prvi znak večeras da više nismo u '90-ima.

20:33 - Razgovor Fodora i Ćurlića prekinut je kako bi na pozornicu došao istarsko-primorsko-goranski duet, Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina s pjesmom Da se ne zatare.

20:31 - Između nastupa mogu se čuti "duhovite" dosjetke Mirka Fodora o tome da mu je drago što su ga zvali na Doru, kao i da više nema nokte.

20:28 - Četvrta je žena za sva vremena Zdenka Kovačiček sa svojom skladbom Love, Love, Love. Izvedbom nas je vratila u neka minula vremena.

20:24 -  Treći nastupa 18-godišnji Edi Abazi iz Velike Gorice s pjesmom Coming home. Očito je da se inspirirao lanjskim pobjednikom Eurosonga Duncanom Laurenceom. I on se odlučio za crnu odjevnu kombinaciju i minimum koreografije.

20:19 - Sljedeći je Bojan Jambrošić, koji se natječe s baladom Više od riječi. Koreografije baš i nema, a Jambrošić odjeven u crno samo stoji na pozornici.

20:16 - Prva nastupa labinska kantautorica Elis Lovrić s pjesmom Jušto. Pjesma je napisana na labinjonskoj cakavici.

20:14 - Prema anketi na Eurosong.hr, vodi Aklea Neon s 31 posto glasova, a slijede Mia Negovetić s 24 posto, Indira Levak s 14 posto i Damir Kedžo s 12 posto glasova. 

20:08 - Počinje Dora u Dvorani Marino Cvetković u Opatiji, otvara je lanjski pobjednik Roko Blažević pjesmom The Dream, a koreografija je opet u znaku krila.

Ovako je izgledao dolazak izvođača i uzvanika na Doru:

Pročitajte više