Lonci & Poklopci by Bajde pripremili Grill Rapsodiju i akciju na Barbecook roštilje

Foto/Video: Darko Višak

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani. 

Sadržaj nastao u suradnji s: Lonci & Poklopci by Bajde

KAKO bi meso ili povrće s roštilja bilo toliko ukusno da vam gosti traže još, osim kvalitetnih namirnica, neophodan je vrhunski pribor. Uvjerili smo se u to i sami na nedavnom događaju naziva Grill Rapsodija tvrtke Lonci & Poklopci by Bajde, održanom na terasi zagrebačkog Z centra. 

Direktor i osnivač tvrtke Lonci & Poklopci by Bajde, gospodin Silvio Bajde u Hrvatskoj posluje već deset godina na devet lokacija u većim gradovima. Također, posluje i u Sloveniji, u samom srcu Ljubljane. 

Ovo događanje bilo je prava poslastica za sve ljubitelje dobre hrane i kvalitetne opreme za kuhanje. Imali smo priliku razgledati razne novitete ne samo u svijetu roštiljanja i grilanja već i pečenja.

 

Mini burgeri, steakovi, pizze, wok i vegetarijanski burek 

Na događanju smo, osim razgledavanja noviteta, kušali hranu pripremljenu na njima, uključujući burgere, steakove, pizzu, wok i vegetarijanski burek od suncokretovih sjemenki. Svaki zalogaj pokazao je koliko je uz dobre sastojke bitan i kvalitetan pribor.

Lonci & Poklopci by Bajde jedini su zastupnik Barbecooka u Hrvatskoj, a na događanju su ugostili Davyja de Suttera, predstavnika Barbecooka iz Belgije i osnivača Grill akademije.

On je pripremao mini burgere i odreske na roštiljima Barbecook Nestor i Siesta 310. Njegova demonstracija pokazala je kako je jednostavno dobro ispeći meso na Barbecook roštiljima, poznatim po svojoj pouzdanosti i modernom dizajnu.

Osnivač obiteljske tvrtke Meat the King Tihomir Smoljanec predstavio je mesne proizvode od crne slavonske svinje, suho odležane govedine i baby beefa.

Njegovu prezentaciju upotpunila je demonstracija pečenja na Grill King Kamado roštilju na ugljen, koji dolazi u tri dimenzije i četiri boje. Kamado roštilji poznati su po svojoj sposobnosti da zadrže toplinu i osiguraju ravnomjerno pečenje, što je ključ za pripremu odrezaka i drugih mesnih delicija.

U Grill King rotirajućem plinskom pizza pekaču mogu se pripremati bureci, lazanje i pizze

Chef Almo Čatlak, ambasador brenda Lonci & Poklopci by Bajde, otkrio nam je tajne pripreme francuskog tart flambea u rotirajućem plinskom pizza pekaču Grill King. Također smo imali priliku kušati njegovu kreaciju - vegetarijanski burek s punjenjem od suncokretovih sjemenki. Korica je bila hrskava, a punjenje ukusno. Mesojedi će se možda iznenaditi, ali okusom je sličan junetini.

Ovaj pekač, u kojem se osim bureka mogu pripremati i lazanje i pizza, bit će dostupan u prodaji od 17. svibnja, a njegov jedinstveni dizajn i funkcionalnost čine ga idealnim dodatkom svakoj kuhinji.

Pizza majstori Tomislav Vrkljan i Eric Scholtes pekli su raznovrsne pizze u fiksnom plinskom pizza pekaču Grill King. Imali smo priliku probati pizze s bazom od bundeve i pesta, mortadelom, ljutim kobasicama od slavonske svinje, kao i klasične margarite. Sve su bile ukusne i imale su odlično pečenu hrskavu koricu te bismo ovaj pekač rado imali kod kuće da možemo često uživati u ovako dobroj pizzi.

Jednostavna priprema woka kod kuće uz Grill King indukcijsko kuhalo s wokom

Na događanju je predstavljeno i Grill King indukcijsko kuhalo s wokom, uz koje se lako i brzo može pripremiti wok kod kuće. Indukcijska tehnologija omogućuje brzo zagrijavanje i preciznu kontrolu temperature, što je ključno za uspješno prženje u woku.

Osim navedenog, na događanju smo imali priliku degustirati više sorti vrhunskog maslinovog ulja Oleum Viride Belić, osnivača Duilia Belića, poput sorte frantoio, rosulje i istarske bjelice. Svako ulje imalo je jedinstveni okus i aromu.

Začine za kuhare osigurao je proizvođač začina Harissa, a na degustacijskom stolu bili su izloženi i proizvodi solane Ramove, uključujući solni cvijet i solni cvijet s dodacima poput ružmarina, limuna, crnog vina i sl.

Do kraja mjeseca traje dobra akcija u trgovini Lonci & Poklopci by Bajde

Do kraja mjeseca u trgovini Lonci & Poklopci by Bajde traje akcijski popust od 30% na Barbecook roštilje i dodatnu opremu. Iskoristite ovu priliku i nabavite vrhunski roštilj i pribor po povoljnim cijenama te uživajte u kulinarskim avanturama koje će oduševiti vaše goste. Više o akcijskoj ponudi možete pogledati ovdje

Osim spomenute akcije, Lonci & Poklopci by Bajde sudjeluju na svim važnijim HoReCa sajmovima te opskrbljuju mnoge hotele i tvrtke sitnim inventarom, roštiljima i pekačima, uz dobre popuste preko VIP30 i VIP20 kartica. Više informacija pronađite ovdje

Sponzorirani sadržaj donose Index i Lonci & Poklopci by Bajde u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više