"Maestro tjestenine" tvrdi da cijeli život tjesteninu kuhamo krivo i otkriva tajnu za savršeni okus

Foto: Instagram

VRHUNSKI kuhar, prozvan "Maestrom tjestenine" (The Maestro of Pasta) otkrio je jednostavne pogreške koje ljudi rade kad kuhaju tjesteninu s umakom od rajčice te podijelio svoju tajnu kako izvući najbolji okus.

Iako se čini kao jednostavno jelo, Scott Conant koji vodi restoran Fusco u New Yorku tvrdi kako ga čitav život pripremamo krivo. Naime, on vjeruje u specifičnu metodu kojom dobiva "savršeni okus".

Njegova ultimativna tajna je ta da trebamo umak od rajčice zaliti vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Tvrdi da se tako dobije najbolji okus, piše New York Post.

Kaže i kako je "šaka špageta" dovoljna za jednu osobu, a kao optimalno vrijeme za kuhanje takve tjestenine preporučuje desetak minuta. 

U međuvremenu, on sjeckani češnjak poprži sa šačicom mljevene crvene paprike, narezanim komadima rajčice te malo soli. 

Kad se rajčica počne raskuhavati, tad je savršeno vrijeme da se doda velika žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina, tvrdi. Zatim poklopi tavu i čeka da zavrije. "Zahvaljujući dodatku vode u kojoj se kuhala pašta, umak je posoljen, ali ne previše. Osim toga, jelo ima bolju teksturu", objasnio je. 

Pročitajte više