Manekenke u politici: Mogu li ove ljepotice spasiti Italiju?

REIZABRANI premijer Italije Silvio Berlusconi nakon proglašenja pobjede obećao je riješiti problem državnog zračnog prijevoznika Alitalije i gomilanja smeća u Napulju. U tome će mu zasigurno pomoći prijedlozi i ovih dviju ljepotica.

Naime, Berlusconi je, također, obećao kako će u novoj vladi sjediti rekordan broj žena, čak 12. No, u vladu su zasad ušle samo četiri. Toliko o obećanjima. Talijanski mediji najviše pozornosti daju bivšoj natjecateljici za Miss Italije, Mari Carfagni, te premijerovoj stranačkoj kolegici Stefaniji Prestigiacomo.

"S Marom bih na kraj svijeta!"

Prva je ciljala na mjesto ministrice obitelji, međutim njen portfelj zasad nije određen. Za atraktivnu plavušu Stefaniju Pretigiacamo smatralo se da će sjesti na fotelju ministarstva europskih poslova. Međutim, u novom popisu članova vlade njeno ime se veže uz ministarstvo okoliša. Nedavno je, svježe iskvarcani, Berlusconi podigao buru u medijima kad je kazao kako su mu žene s desnice mnogo ljepše od ljevičarki.

"Ljevičari nemaju ukusa pa ni kad je riječ o ženama", kazao je Berlusconi podižući na sebe još veći bijes talijanskih feministica. Lijepa Mara je nakon, ne toliko uspješnog rezultata na natjecanju za Miss Italije, provela šest godina hostesirajući u nedjeljnoj zabavnoj emisiji. Cijelo to vrijeme marljivo je studirala te je postala odvjetnica.

No, da je Mara miljenica poznatog ženoljupca Berlusconija bilo je očito kada je on prije nekoliko godina javno izjavio da bi s Marom na kraj svijeta. Izjava je razbjesnila Berlusconijevu suprugu Veronicu koja je mu je preko novinskog oglasa poručila da će se, ako nastavi s takvim ponašanjem, razvesti od njega. Berlusconi nije imao druge već se javno ispričao svojoj supruzi.

J.M.

Pročitajte više