Mapa koja prikazuje najpopularniju hranu iz svake države otkrila čudan podatak o Hrvatima

Foto: Visual.ly/Borna Filic/PIXSELL

NA INTERNETU se može pronaći kulinarska mapa svijeta koja, kako stoji u opisu, "otkriva najpopularniju hranu iz svake od zemalja svijeta".

Mapa je nastala uz pomoć Googlea - autor je koristio prvu sugestiju koja se pojavljuje kad se neka zemlja upiše u tražilicu. Korištene fraze bile su "How to make...", odnosno "Kako napraviti..." (primjerice: How to make Croatian...) te "recipe", odnosno "recept" (primjerice: Croatian recipe).

I dok su naši susjedi Srbi i Bosanci na prvom mjestu imali pitu, Crnogorci i Makedonci burek, Slovenci i Mađari kobasice, Hrvati su, pokazala je ova mapa, dosta drugačiji od svojih susjeda. Kad se o Hrvatskoj radilo, na prvo mjesto nije iskočila neka hrana, nego piće - kava.

Da Hrvati u ispijanju kave zaista uživaju kao malo tko na svijetu, dobro je poznato, no da će se na kulinarskoj mapi svijeta pokazati kao popularnija od bilo koje hrane zaista je iznenađujuće.

Iako Hrvati nisu jedini koji su se na mapi pronašli s pićem umjesto hranom, takvih zemalja ipak je veoma malo. Velika Britanija, Rusija i Libija završile su s čajevima, dok Nizozemsku na mapi predstavlja vruća čokolada.

Prema podacima na stranici Visual.ly, mapa je nastala 2014. godine, a sad ju je iskopao srpski portal Noizz.rs.

Pročitajte više