Marijan Ban: Znao sam popiti dvije litre žestice ili pet litara vina dnevno

FRONTMEN Daleke obale, Marijan Ban, godinama je imao problem s alkoholom. Ipak, tog problema se ne srami već se s njim naučio nositi, a na kraju i riješiti ga. Kako mu je to pošlo za rukom Ban je ispričao za Story. "Prestao sam piti prije godinu i pol dana. Tada sam pio samo crno vino i to u jako velikim količinama. Jedan sam dan odlučio da više neću piti i prestao sam", priznaje pjevač kojem to nije bio prvi pokušaj da se okani lošeg poroka već je to pokušao nekoliko puta.

"Neki imaju mjeru, ja je nemam"

"Prvi put kad sam odlučio da ću prestati znao sam popiti preko dvije litre žestokog pića na dan. Bilo je lako prestati, ali imao sam veliku krizu", otkrio je Marijan Ban, koji se zatim zatvorio u sobu, jeo laganu hranu i dobro se iznojio. Ipak, iako je prestao piti, ubrzo je odlučio popiti čašu vina što je preraslo u novi problem. "Uslijedile su tri čaše, pa litra i u konačnici sam došao do pet litara vina na dan. Neki imaju mjeru, ja je nemam. Trebalo mi je puno godina da to shvatim", rekao je frontman bivše skupine Daleka obala koja je žarila i palila 90-tim godinama prošlog stoljeća.

"Odbacio sam starog Bana i krenuo ispočetka"

Kao podrška u borbi protiv alkoholizma, Marijanu je bila cijela obitelj, baš kao i nakon pokušaja samoubojstva prošlog ljeta. Podsjetimo, Marijan si je zabio nož u trbuh, a potom sam nazvao hitnu. "To nije bilo zbog alkohola. Bio sam umoran. Trideset sati nisam spavao", tvrdi pjevač. Nakon deset dana provedenih u bolnici, Marijan je imao vremena suočiti se sa samim sobom i tada je, priznaje "odbacio starog Bana i krenuo ispočetka".

Pročitajte više