Mario Petreković u ženskom društvu ispekao tortu: "Osjećao sam se kao Goli kuhar"

PJEVAČICA Artemija Stanić, dizajnerica i kreativna direktorica Hippy Gardena Đurđica Vorkapić te Mario Petreković okušali se povodom Valentinova u slastičarskom zanatu te uz stručnu pomoć poznate slastičarke Ane Marcelić ispekli jednu prigodnu tortu.

"Glavni sastojak hrane je ljubav", rekla je mlada pjevačica Artemija Stanić te dodala kako je pravi gurman pa se nakon ovog usavršavanja svog "solidnog iskustva" u pravljenju torti sprema na nove pothvate: "Želim nakon ovoga raditi prave slastičarske bakanalije". Đurđica Vorkapić je kratko kazala kako je izuzetno zadovoljna time kako je torta ispala, dok je Mario Petreković puno rječitije dočarao svoje dojmove: "Osjećao sam se kao Goli kuhar. Pravo je čudo što se sve može napraviti i kakve sve figurice mogu nastati od slastičarskih sastojaka".

RECEPT: Ljubavna torta by Ana Marcelić  

Biskvit - sastojci:

25 jaja, 750 g šećera, 750 g maslaca, 750 g tamne čokolade, 750 g glatkog brašna, 65 g praška za pecivo

Krema - sastojci:

20 jaja, 750 g šećera, 1000 g tamne čokolade, 15 žlica mlijeka, 1000 g maslaca

Postupak:

Biskvit: Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Žumanjke pomiješati sa šećerom i dodati maslac i rastopljenu čokoladu i sve dobro izmiješat. Istući bjelanjke i u njih dodati brašno i prašak za pecivo. Dvije smjese pomiješati i staviti u nauljeni kalup i peći na 180 do 200°C oko 20 minuta.

Krema: U veliku posudu na paru staviti jaja, šećer, čokoladu i mlijeko; sve dobro izmiješati; kuhati dok se smjesa ne poveže. U ohlađenu smjesu dodati izrađeni maslac.

Razrezati biskvite, napuniti ih kremom i slagati jedan na drugoga. Dekorirati tortu po želji.

Pročitajte više