Massive Attack, Stereo MC´s, Roni Size i Thievery Corporation dolaze u Hrvatsku

IZ KONCERTNIH agencija Kormoran i Kajda stižu odlične vijesti, naime čak četiri vrhunska benda koji sviraju elektronsku glazbu stižu u Hrvatsku.

Kako javljaju iz udruge Kajda, u pulskoj će Areni 14. kolovoza nastupiti vjerojatno najbolji trip hop bend na svijetu, Massive Attack.

Massive Attack će u Puli nastupiti u sklopu svoje velike svjetske turneje na kojoj, uz mnogobrojne starije pjesme, predstavljaju materijal sa svoga posljednjeg albuma "100th Window".

Turneju karakterizira veliki broj glazbenika na pozornici, spektakularna scenografija kojom dominira jedinstveni digitalni display, te savršenstvo zvuka i rasvjete.

Pulska "Arena" zasigurno je jedan od najreprezentativnijih i najatraktivnijih prostora za ovaj jedinstveni koncertni događaj koji će bez sumnje obilježiti ljetne dane pred nama.
 

Ulaznice za koncert Massive Attack će se naći u prodaji u cijeloj Hrvatskoj kroz desetak dana, a za sada se mogu rezervirati putem , u zagrebačkom Integralu-pothodnik i Turističkoj Agenciji Student.

Roni Size u Tvornici

Ž

Osim Massive Attack, u Hrvatskoj će uskoro nastupiti i britanski drumnbass genijalac Roni Size, koji će koncert održati u zagrebačkoj Tvornici 16. svibnja, a kao potpora Roniju nastupiti će bijela rapperica MC Tali, kao i srpski bend Eyesburn.

Thievery Corporation na Jarunu

Još jedan odličan party garantira gostovanje benda Thievery Corporation, psihodelične dub electro atrakcije iz Washingtona, koji su nedavno oduševili kritičare svojim odličnim albumom "The Richest Man In Babylon".


Thievery Corporation čine Rob Garza i Eric Hilton, koji na sceni elektronske glazbe djeluju još od kasnih 80-ih, a dosad su promijenili toliko glazbenih stilova da ih je gotovo nemoguće okarakterizirati.

Rob i Eric u Zagrebu će nastupiti na otoku Trešnjevka (na Jarunu) samo četiri dana nakon Roni Size-a, dakle 20. svibnja, a ako je vjerovati onome što se piše o Thievery Corporationu, posjetitelje koncerta očekuje odlična zabava.


Stereo MCs na Šalati

Na istom mjestu gdje nas je prošlog ljeta oduševio Manu Chao i njegov Radio Bemda Sound System, zagrebačkoj Šalati, ovog će ljeta zasvirati britanske dance zvijezde Stereo MCs.




Oni će na Šalati nastupiti 5. srpnja, potvrdio je Robert Zadravec iz koncertne agencije Kormoran.

Podsjetimo, Stereo MCs na vrhuncu svoje slave bili su nakon objave svog odličnog albuma "Connected", ali ni njihov zadnji album "Deep Down & Dirty" uopće nije loš, dapače.

Sve u svemu, za ljubitelje svih stilova elektronske glazbe ovo će ljeto donijeti lijep broj odličnih koncerata.

Pročitajte više