Među kandidatima nove sezone showa 3, 2, 1 - kuhaj! i polufinalistica 3. sezone Big Brothera

Foto: Press

OMILJENI kulinarski show od ponedjeljka, 29. siječnja u 21:15 sati ulazi u svoju šestu sezonu, i to u najzanimljivijem izdanju dosad.

Osvježeni format showa sa sobom donosi nekoliko noviteta, među kojima su povratak Ivana Pažanina kao četvrtog člana žirija, dok se čak dvadeset parova kuhara amatera bori za titulu najboljeg, glavnu nagradu od 100 tisuća kuna i kuhinju u vrijednosti od 30 tisuća kuna.

U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja RTL-a svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja, čak 20 parova iz različitih mjesta diljem Hrvatske. Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.

Natjecatelji će u osvježenom konceptu showa biti podijeljeni u pet skupina. Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo „zadiviti šefa“, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.

U tih prvih pet tjedana žiri će natjecateljima biti od velike pomoći. Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu „dežurnog kuhara“ i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno. Zbog toga svaki natjecateljski par na svojoj radnoj jedinici ima štopericu koja odbrojava dvije minute „mentorstva“, a kojih će se u samom početku rijetko koji par sjetiti upotrijebiti.

"Novi koncept showa mi je fantastičan, a i taj fokus na edukaciji natjecatelja mi općenito odgovara. Sada nas je četvero sudaca i mentora, a prema novom konceptu jedan od nas se u svakoj epizodi posvećuje natjecateljima, pokazuje im kako se pravilno kuha, naglašava gdje su najčešće pogreške, a i kuha umjesto njih ako je potrebno", otkriva Pažanin, koji se u šestu sezonu showa "Tri, dva, jedan –kuhaj!" vraća kao četvrti član žirija.

"Ove sezone imamo vrlo dobre kandidate i već na samom početku showa bi se mogli naći favoriti. Potencijala definitivno ima i više nego što je to bio slučaj prošle sezone, no zato je tu ta eliminacijska faza koja odvaja one parove koji se zaista trude i žele nešto naučiti u showu, od onih koji nisu spremni za teže i zahtjevnije zadatke. Novi koncept je odlična škola za natjecatelje, ali ukoliko oni sami iz njega izvuku maksimum. Tek smo na samom početku snimanja showa, a većina natjecatelja je i dalje uplašena i koncentriraju se na to da nas zadive kuhanjem, umjesto da već sada iskoriste te dvije minute za savjete i slušaju što im se govori", kaže Janković, koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.

Domitrović Sabo i Špiček vesele se novoj sezoni u kojoj gledatelji mogu očekivati puno dobre zabave, ali i zanimljivih recepata.  "Ove sezone smo obuhvatili sve hrvatske regije. Dobijete pravi mišung gastronomije kada okupite sve suce iz žirija, koji pokrivamo Zagorje, Posavinu, Kvarner i Dalmaciju, a tu je još i 20 novih kandidata koji dolaze i iz Dubrovnika, Slavonije, Baranje, Like… Kod kušanja i ocjenjivanja jela je uvijek zabavno i uvjeravam vas da će tako biti i ove godine. Jer, što je veća ekipa, to je više odličnih recepata, a da ne spomenem i veće veselje", poručuje Domitrović Sabo.

Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu popularne kulinarske emisije "Tri, dva, jedan – kuhaj!", čija će se premijerna epizoda nove sezone prikazati u ponedjeljak, 29. siječnja u 21:15 sati na RTL-u.

Evo i prva četiri para koja se natječu u prvom selekcijskom tjednu.

Antonia Šćiran (25, Čavle, zaposlenica u turističkoj agenciji) i Ervin Bakarčić (55, Čavle, direktor prodaje u hotelu) – kći i otac

Antonia i Ervin pravi su primjer idealnog odnosa kćeri i oca. Jedno drugome uvijek čuvaju leđa, nadopunjuju misli i imaju mnogo toga zajedničkog. Osim što rade slične poslove, oboje obožavaju kuhanje, to je njihov najdraži hobi, a imaju i isti ukus u glazbi. Gotovo se u svemu slažu i vole raditi zajedno kao tim. Antonia smatra da su kolači I slastice njezini kulinarski aduti, a za Ervina kaže da priprema najbolja jela s roštilja te je izvrstan u pripremi gulaša, ragua, paprikaša i sl. U show su se, prije svega, prijavili da prošire svoje kulinarsko znanje u kuhinji te da se dobro zabave, a vjeruju kako će ih ovo iskustvo još više zbližiti i ojačati njihov odnos.

Martina Vlahinić (33, Dubrovnik, poduzetnica i ekonomistica po zanimanju) i Ante Tolj (28, Orebić, poduzetnik i konobar po zanimanju) – u vezi

Martina i Ante već godinama žive na relaciji Dubrovnik-Zagreb. Ljeti se okreću turizmu, dok zime radije provode na sjeveru. Oboje su strastveni kuhari i obožavaju pripremati zabave za prijatelje na kojima nikada ne nedostaje hrane. Martina ih je prijavila u show, a Ante je za to saznao tek kada su ih pozvali na audiciju. Naime, Martina je veliki obožavatelj 'Tri, dva, jedan – kuhaj!, a Ante joj je ispunio veliku želju kada je pristao nastupiti u popularnom gastro showu. Martina je kuhanje zavoljela još kao 11-godišnjakinja. Vrlo je vješta u kuhinji i zna više od osnove kuhanja, ne boji se komentara žirija i uvjerena je da bi, zajedno s Antom, mogla daleko dogurati u showu. Mnogi će se gledatelji sjetiti Martine kao natjecateljice 3. sezone 'Big Brothera'. U BB kući boravila je 100 dana i iz nje izašla kao polufinalistica.

Nikolina Pirizović (22, Rijeka, frizerka) i Otto Grundmann (23, Zagreb, konobar) – u vezi

Nikolina i Otto u vezi su šest mjeseci, a već su se ohrabrili zajedno prijaviti u show. Oboje su veliki gurmani i kulinarski entuzijasti koji vole zajedno kuhati pa su se zato odlučili prijaviti u ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’. Nikolina je ekspert u japanskoj kuhinji te svojim prijateljima i obitelji često priprema japanske specijalitete, a Otto je veliki perfekcionist, kako općenito u životu, tako i u kuhinji. Karizmatičan je i zanimljiv zbog svog neuobičajenog izgleda – dugačke brade i s mnoštvo tetovaža koje obožava. Ovaj zaljubljeni mladi par smatra da ima mnogo svježih i inovativnih ideja koje oboje mogu pokazati u showu te očekuju da će naučiti mnogo korisnih savjeta od stručnog kulinarskog žirija. Kada ne kuhaju, Nikolina i Otto obožavaju putovati te se često počaste putovanjem izvan Hrvatske.

Ružica Šoštar (62, Sv. Ivan Zelina, umirovljena krojačica i medicinska sestra) i Barica Bistrički (64, Sv. Ivan Zelina, umirovljena ekonomistica) – rođakinje

Ružica i Barica su strastvene kuharice, a kroz njihove je iskusne ruke prošao zavidan broj ukusnih recepata. Iako im je tradicionalna kuhinja najdraža, rođakinje „zlatne dobi“ neće se bojati eksperimentirati u showu s modernom kuhinjom i namirnicama s kojima dosad nisu imale priliku kuhati. Spremne su za još jednu životnu avanturu u kojoj se nadaju da će od vrsnih članova žirija naučiti puno noviteta u svijetu gastronomije.

Pročitajte više