Mel Gibson se ispričao za ispad prilikom uhićenja

DAN nakon što je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju i nakon što je Hollywood potresla vijest o njegovom antisemitskom ispadu prilikom uhićenja, Mel Gibson se javno ispričao za cijeli incident.

U izjavi se posebno ispričao za "sramotne" riječi kojima je "počastio" šerifove zamjenike prilikom uhićenja.

"Ponašao sam se kao osoba bez ikakve kontrole", kaže Gibson. "S tim ponašanjem sam osramotio sebe i svoju obitelj, zbog toga mi je iskreno žao. S alkoholizmom se borim otkako sam odrastao i duboko mi je žao zbog toga što sam popustio na tako jeziv način."

Gibsona su šerifovi zamjenici uhitili u petak ujutro kada je primijećeno da njegov "Lexus LS 430" vozi brzinom od 140 km/h u području gdje je maksimalna brzina 70 km/h. Gibsonu je nakon uhićenja izmjerena razina od 0,12 % alkohola u krvi, što je iznad 0,08 % koliko iznosi zakonski limit u Kaliforniji.

Nakon uhićenja Gibson je pušten uz kauciju od 5000 američkih dolara.

Međutim, naizgled rutinski incident je dobio posebnu konotaciju kada je objavljeno da je pijani Gibson prilikom uhićenja pružao otpor te uputio niz pogrdnih riječi na račun židovske zajednice koju krivi za ratove u svijetu.

Gibson se u izjavi ispričao za svoje "ratoborno ponašanje" te rekao kako je šerifov zamjenik "samo radio svoj posao", odnosno da mu je drago da je uhićen prije nego što je nanio zlo sebi ili nekoj drugoj osobi.

U izjavi se također osvrnuo i na svoje riječi koje je rekao prilikom uhićenja. "Za njih ne vjerujem da su istina, i vrijedne su prezira", rekao je Gibson.

Međutim, u izjavi se ne spominje da su te riječi antisemitske prirode.

Gibson, koji je postao jedna od najvećih glumačkih zvijezda u Hollywoodu te dobio "Oscara" 1995. godine za "Braveheart", poznat je po svojim desničarskim i konzervativnim političkim stavovima, a dio židovske zajednice u SAD ga smatra antisemitom zbog filma "Pasija", kao i zbog toga što se nije odrekao oca - poricatelja Holokausta.

D.A.

Pročitajte više