Michael Jackson optužen za seksualno zlostavljanje

Velika porota koja istražuje navode da je američka pop zvijezda Michael Jackson seksualno zlostavljao 12godišnjeg dječaka optužila ga je nakon tri tjedna saslušanja svjedoka, javili su američki mediji.

Nikakvo službeno priopćenje o optužnici porote u Santa Barbari u Kaliforniji nije izdano niti su poznate njezine pojedinosti.

Jacksonovi odvjetnici priopćili su kako će on pri prvoj pojavi pred sudom 30. travnja izjaviti da je nedužan ukoliko porota izda optužnicu.

Za sada nije utvrđen datum suđenja, javio je CNN.

Jackson, 45, je u siječnju izjavio da je nedužan po sedam točaka optužnice za nećudoredna i razbludna djela s djetetom starosti ispod 14 godina i za davanje opojnih tvari djetetu.

Velika porota zasjedala je tri tjedna kako bi odlučila postoji li dovoljno dokaza da bi se pop pjevač optužio.

Tužitelji su ranije optužili Jacksona za seksualno zlostavljanje dječaka koje se dogodilo u veljači i ožujku 2003. kada je dječak imao 12 godina. Jackson je nakon formalnog uhićenja prošloga studenoga oslobođen uz jamčevinu od 3 milijuna dolara.

Slične optužbe protiv Jacskona pojavile su se 1993. za zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka, ali je pjevač sredio slučaj multimilijunskom izvansudskom nagodbom i nije došlo do optužnice.

Pročitajte više