Muke Boy Georgea: Disco zvijezda spala na prodavanje majica

JEDAN od najpoznatijih disco izvođača osamdesetih, Boy George iz grupe Culture Club, nakon privatnih i poslovnih turbulencija spao je na prodavanje majica. Tržnica na londonskom East Endu postala mu je dom, a majicama s natpisima poput "Paris Hilton je smeće", koje prodaje po cijeni od deset funti, pokušava se spasiti od financijske propasti. Prilično neočekivano za izvođača koje je u osamdesetima prodao više od deset milijuna ploča.

"Danas je miran dan. Dosadno mi je i hladno, ali moram izdržati ovaj petak kako bismo lakše podnijeli nedjelju", rekao je tabloidu The Sun pjevač Boy George, kojeg su novinari zatekli na tržnici kako prodaje majice. Ni to mu više ne ide dobro - modna marka mu je propala pa je otpustio radnike i sam se prihvatio prodaje, ističući kako mu glazba trenutno nije ni na kraj pameti. Poslu prodavača prethodili su brojni problemi, a 2006. godine zbog posjedovanja kokaina morao je čistiti ulice. Osim toga, očekuje ga posjet sudu zbog sumnje da je u svom stanu zatočio i zlostavljao mušku prostitutku.

Malo tko je očekivao da će modno-glazbena ikona osamdesetih krenuti u tom smjeru - hitovima poput "Do You Really Want To Hurt Me?" i "Karma Chameleon" postao je omiljen među kritičarima i publikom, a prvi problemi počeli su 1986. godine, kad se grupa Culture Club raspala, a Boy je krenuo u samostalnu karijeru. Brzo je otišao na rehabilitaciju, nakon čega je nastavio raditi na Broadwayu i u disko klubovima. Da je zaista sklon pehovima, svjedoči i nemili događaj otprije nekoliko godina - usred nastupa u jednom klubu na glavu mu je pala disko kugla, srećom, bez težih posljedica.

D.K.
Foto: The Sun

Pročitajte više