Na današnji dan Bowie ušao u povijest: Pogledajte kako je to izgledalo prije 20 godina na Hall of Fame

Foto: EPA/HEIKO JUNGE/HINA

MNOGI glazbenici samo sanjaju o karijeri kakvu je imao nedavno preminuli glazbenik David Bowie. I nakon smrti niže uspjehe sa svojim zadnjim albumom "Starman", a upravo je na današnji dan 18. siječnja 1996. ušao u slavni Rock and Roll Hall of Fame muzej u Clevelandu u Ohiu.

Tada su uvodnu riječ imali njegovi prijatelji glazbenici, David Byrne iz Talking Headsa te Madonna.

Bowie je primljen u Hall of Fame kada su i Pink Floyd, Jefferson Airplane, The Velvet Underground, Gladys Knight and the Pips, The Shirelles te Little Willie John.


Vijest o smrti glazbene legende Davida Bowieja izazvala je valove priznanja i počasti koje mu odaju njegovi suradnici, glazbenici na koje je utjecao, mnoge javne osobe i nebrojeni fanovi.

Preminuo je nakon godinu i pol borbe protiv teške bolesti o kojoj se u javnosti nije znalo, pa je do kraja života uspio ostati zapamćen po umjetnosti, a ne 'senzacionalističkim' temama.

Kao završno djelo svoje karijere, samo nekoliko dana prije smrti, na svoj 69. rođendan, objavio je "Blackstar", kojim progovara o smrti i religiji, a koji kritičari već ocjenjuju njegovim najinovativnijim albumom dosad. 

Pročitajte više