Nakon 25 godina i 50 tisuća intervjua Larry King odlazi iz Late night showa

LARRY KING, ikona američke televizije i legendarni voditelj jedne od najpopularnijih talk show emisija, najavio je kako se povlači iz CNN-ovog Late night showa. King je odluku obznanio preko svog Twittera, objasnivši kako želi više vremena provesti sa svojom ženom i djecom.

"Želim raditi stvari koje do sada nisam mogao"

"Želim s vama podijeliti nešto osobno. Prije 25 godina sjedio sam za ovim stolom prekoputa njujorškog guvernera Maria Cuoma za vrijeme prvog prijenosa emisije Larry King Live. Nakon godina rada na projektu odlučio sam se povući, što su prihvatili moji šefovi na CNN-u i dali mi da više vremena posvetim svojoj obitelji", napisao je King. "Neopisivo sam ponosan što smo nedavno zaslužili i ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda s najdugovječnijom emisijom s istim voditeljem u istom terminu. Sada zatvaram to poglavlje i vrijeme je da pospremim tregere, ali se veselim budućnosti i onome što će mi donjeti", napisao je King koji je i u razgovoru sa svojim gostom, komičarom Billom Maherom, svojedobno najavio svoj odlazak. "Želim se dalje razvijati, raditi i druge stvari koje nisam mogao", dodao je 76-godišnji voditelj.

Na njegovu je izjavu telefonskim pozivom reagirala bivša prva dama Nancy Reagan. "Ne mogu ti dopustiti da to učiniš prije nego što te nazovem. Kako si mogao takvo što odlučiti bez mog dopuštenja!?", rekla je Nancy, dok je predsjednik CNNUS-a potvrdio njegov odlazak. "Emisiju će okončati prema svojim uvjetima, a trebao bi se povući na jesen. Larry je jedan od najomiljenijih članova naše obitelji i nastavit će pridonositi programu CNN-a kroz razne specijale", rekao je Jon Klein.

25 godina i više od 50 tisuća intervjua s najvećim svjetskim facama

Larry King je u svojoj dugogodišnjoj karijeri ugostio neke od najvećih faca svijeta šoubiznisa, javnog života i politike. Prekoputa njega sjedili su Marlon Brando, Nelson Mandela, Paul McCartney, Bob Hope, Frank Sinatra, Madonna i Martin Luther King Jr., nazvao ga je sam O.J. Simpson u vrijeme povijesnog suđenja, a intervjuirao je sve predsjednike od Richarda Nixona do danas. Njegovi su tregeri, velike naočale i starinski mikrofon postali prepoznatljiv i zaštitni znak legendarne televizijske emisije. "Ja samo postavljam pitanja. Kratka pitanja", skromno je King pokušao objasniti u čemu je tajna njegovog uspjeha, a u svojoj se autobiografiji našalio kako je jedina osoba koju kroz sve ove godine nije uspio intervjuirati Bog. "Pitao bih ga ima li sina, puno se nagađa o tome", rekao je Larry.

Pročitajte više