Nakon što ste doznali pošto kila mozga (Funky Business), vrijeme je da upotrijebite kompas za vaš um (Korporacijska longituda)

NAKON izuzetno uspješnog hrvatskog izdanja knjige Funky Business, koja još uvijek bilježi rekordnu prodaju u nas, u lipnju će nam nakladnik Differo predstaviti novi naslov.

Riječ je o knjizi Korporacijska longituda autora Leifa Edvinssona, globalnog pionira s područja intelektualnog kapitala.

Predstavljanje ove knjige planirano je za polovinu lipnja, a istoj će nazočiti i sam autor koji će na nekoliko dana posjetiti Hrvatsku.

"Riječ je o iznimnom čovjeku koji je svojim radom potaknuo mnoge svjetske korporacije da vrijednosti intelektualnog kapitala uključuju u svoja godišnja izvješća", pojašnjava Miljenko Grbić, direktor Differa, dodajući kako knjiga te njezin autor u Hrvatsku dolaze u pravo vrijeme, kada se kod nas sve češće priča o važnosti mjerenja intelektualnog kapitala, ekonomiji znanja, ljudskom, moralnom i socijalnom kapitalu.

Korporacijska longituda je obvezno štivo za sve one koji proučavaju intelektualni kapital, bili oni sveučilišni akademici, stariji korporacijski menadžeri ili, jednostavno, mislioci.

Autor je ovom knjigom dao jedinstven doprinos razumijevanju nove stvarnosti u našem novom dobu. Definirao nam je nova načela koja vode evoluciju organizacija u kojima radimo i društava koja izgrađujemo.

"Korporacijska longituda nije samo knjiga o intelektualnom kapitalu ili upravljanju znanjem. Ona je vrhunac svih ideja, misli i koncepata u tom kontekstu", smatra Goran Radman, recenzent hrvatskog izdanja knjige Korporacijska longituda.

Iz izuzetno bogate biografije autora knjige bit će dovoljno istaknuti činjenicu kako se radi o prvom direktoru intelektualnog kapitala na svijetu (Skandia) te dobitniku prestižne nagrade Brain of The Year koju mu je 1998. dodijelila britanska fundacija Brain Trust, a u konkurenciji sa Billom Gatesom i Paul McCartneyom.

Na Lundskom sveučilištu Edvinsson predaje na području intelektualnog kapitala i ekonomije znanja. Uza sve, aktivan je u radu tvrtke UNIC, koja se bavi proizvodnjom recepata intelektualnog kapitala. Prema mišljenju svjetske kritike riječ je o "izuzetnoj, izazovnoj i osobnoj knjizi pravog predvodnika u ekonomiji znanja".

Pročitajte više