Naš glumac o migrantima: Bijesni psi su zaboravili da smo i mi bili izbjeglice

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

GLUMAC Asim Ugljen na društvenim mrežama često voli prokomentirati aktualna zbivanja, a ovaj put je na Facebooku progovorio o izbjeglicama. 

"Uvjerljivo mi je najdraže kada na nekoj raspravi o izbjeglicama netko nekome kaže: 'Uzmi si ih doma.' Bogme sam ih uzeo. Tijekom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sam spavao s izbjeglicama na podu svoje sobe, jer su kreveti bili za žene i malu djecu. Bilo je normalno da nam netko pozvoni u 2 ujutro s vrećicama, plačući i kaže: 'Čuli smo da primate izbjeglice, imate li mjesta za mene/nas?' Imali smo mjesta za sve. Imali smo punu kuću izbjeglica. Stalno. Hrvata, Bosanaca, Hercegovaca, Srba, svih naroda bivše Juge. Neki su otišli dalje, neki su se vratili, a neki su ostali s nama", napisao je i dodao kako je nekima od njih njegova mama pronašla posao i pomogla im u obrazovanju. 

U nastavku je opisao da mu ni najmanje nije žao što su pomogli tolikim ljudima. 

"Da, koštalo je novaca, spavali smo na podu, ali mirno smo spavali. I danas smo bogatiji za puno ljudi koji nas se sjete i vremena kada smo ih primali. I za one ljude koji su ostali s nama i obogatili naš život. Nisam vjernikom, sumnjam da ću ikada postati, ali jebeš ti čovjeka bez insafa. Ja mirno spavam. A vi se i dalje derite: 'Uzmite si ih doma.' Bolje njih nego bijesnu psetad koja je zaboravila da smo i mi bili izbjeglice. Oh, uvrijedio sam te ovime što te nazvah bijesnim psetom? Nadam se da čuješ koliko mi puca. Kurac", zaključio je. 

Pročitajte više