Nećete vjerovati čime se danas bavi klinac iz Kubrickova "Isijavanja", a evo i kako izgleda

Foto: Promo

NAKON što je glumio uz bok Jacku Nicholsonu u kultnom "Isijavanju" Stanleya Kubricka (1980.) snimljenom po romanu Stephena Kinga, mladi glumac je nestao. Danas ima 45 godina i otkriva što se s njim dogodilo nakon tog filma.

Danny Lloyd koji je glumio dječaka Dannyja, nakon "Isijavanja" pojavio se tek u jednom naslovu, u zaboravljenoj TV drami o Watergateu iz 1982. godine. Gdje je nestao?

"Jednom sam čitao da imam šestero djece i da sam postao stočar", rekao je kroz smijeh za The Guardian. "To nije potpuno točno", rekao je i otkrio da je danas profesor biologije na javnom sveučilištu u Kentuckyju.

Ipak, neko vrijeme radio je na farmi kako bi platio studij. Istina je i da ima djecu, no ne šestero nego četvero. Dvoje od njih su tinejdžeri koji ga zafrkavaju zbog frizure u "Isijavanju".

Ništa na Lloydu ne vrišti Hollywood. Intervjue daje rijetko pa se proširio trač da mrzi "Isijavanje". "Rijetko dajem intervjue, no kad se to dogodi, uvijek napomenem da mi je 'Isijavanje' bilo dobro iskustvo. Ono što se dogodilo kasnije je to da nisam napravio puno nakon tog filma. Pa se ne želite nametati u medijima, nego pokušavate živjeti normalnim životom", govori.

Lloyd je imao četiri godine kad je njegov otac vidio oglas u novinama. "Traži se dječak za film. Između pet i sedam godina. Nije potrebno prethodno glumačko iskustvo", pisalo je. Otac ga je prijavio jer je "uvijek trčao i tražio pozornost". Nakon nekoliko audicija, dobio je ulogu. Kasnije je Kubrick rekao da ga je očarala dječakova sposobnost koncentracije.

Cijeli film vidio je tek kad je imao 10 ili 11 godina i nije mu bio strašan. Ovih dana radije gleda dokumentarce. No što se dogodilo nakon kultne uloge? Lloyd tvrdi da je i dalje odlazio na audicije, ali nije imao uspjeha. Napokon, s 13 ili 14 godina je odustao.

Smatra da mu je karijera mogla otići u drugom smjeru, no sretan je kako su se stvari razvile. "Osjećam se kao da sam pogodio lutriju s 'Isijavanjem'. Vidio sam klince iz 'Stranger Thingsa'. Ta popularnost mora da vam pomuti um", rekao je i zaključio da ne žali ni za čim.

Pročitajte više