Slavna glumica o propasti braka: Osvojila sam Oscara i otišla sama u krevet

Foto: Profimedia

Iako je od trenutka kada je 2003. osvojila Oscara prošlo već 21 godinu, Nicole Kidman tek je sada progovorila o svemu što je tih dana prolazila i s čime se borila, budući da je svemu prethodio krah njezinog braka s Tomom Cruiseom.

56-godišnja australska glumica svog je prvog Oscara osvojila upravo te godine i to za ulogu Virginije Woolf u filmu Sati, a netom prije toga razvela se od holivudske zvijezde nakon 11 godina braka. "I dok je na profesionalnom planu sve bilo idilično, u privatnom sam se životu borila. No, to se događa, zar ne?" otkrila je Kidman autoru Daveu Kargeru za njegovu novu knjigu 50 Oscar Nights.

"Otišla sam kući, naručila dostavu i završila jedući večeru na podu svoje sobe u hotelu Beverly Hills. Sjedila sam na podu i jela pomfrit i burger s obitelji, nakon čega sam otišla u krevet. Tek tada me sve pogodilo i shvatila sam da moram pronaći ljubav, jer mi je ona u životu potrebna. Otišla sam sama u krevet, i to prije ponoći. Danas, da ga ponovno osvojim, ne bih došla kući 24 sata", dodala je.

Kako je rekla, nakon završene dodjele svi su je nagovarali da im se pridruži na tradicionalnoj zabavi u organizaciji Vanity Faira, no ona nije htjela. "Rekla sam im da bi to izgledalo kao likovanje, da se ne bih osjećala ponizno. Da ne bi bilo u redu da hodam kroz mnoštvo i nosam nagradu uokolo. To bi bilo stvarno neprikladno", rekla je Kidman.

Ipak, na kraju je popustila nagovaranju, doslovce je, kaže, prošetala s Oscarom u rukama i ni u jednom trenutku nije uživala. "Doslovce sam ušetala i nosila ga uokolo, no bila sam potpuno shrvana i emotivna, tresla sam se cijelo vrijeme i niti malo nisam uživala. Gotovo da sam se ispričavala, što je tako glupo. Voljela bih da sam mogla više uživati", zaključila je.

Pročitajte više