Novi Marvelov film postao najiščekivaniji film o superherojima svih vremena

Foto: Marvel

U KINA za nekoliko dana stiže Marvelov Black Panther, a na internetu se oko njega već mjesecima stvara ogroman hype.

Službeno je tako Black Panther postao najiščekivaniji film o superherojima svih vremena, prodavši više karata unaprijed nego ikoji prije, piše Unilad. Film trenutno ima 100 posto na Rotten Tomatoesu, gdje ga je ocijenilo 73 kritičara.

Kenneth Turan iz The Los Angeles Timesa Black Panthera napisao je kako je to jedan od rijetkih filmova o superherojima koje je vrijedno gledati dva put. Jimi Famurewa iz magazina Empire za film je rekao kako ruši razne granice filmova o superherojima. Riječi hvale za film, posebno za afrocentrističku perspektivu, imali su i brojni drugi kritičari.

Baziran na stripu Jacka Kirbyja iz 1966. godine, film slavi afričku kulturu, nasljeđe te je prvi film o superherojima s dominantno afroameričkom glumačkom postavom.

Wakanda, fikcionalna nacija u koju je smještena radnja, zemlja je inovacije, tehnologije i ljepote, a ne gladi i siromaštva, što je perspektiva koju su mnogi kritičari pohvalili.

S druge strane, nešto realnija ocjena filma zasad je na IMDB-u, gdje je filmu nešto više od 5,5 tisuća gledatelja dalo ocjenu 7,0.

Pročitajte više