Novi Peugeot 307 od jeseni

PEUGEOT će na jesen lansirati obnovljeni 307 čije su prve fotografije objavljene prije nekoliko dana.
 

Vanjske modifikacije prate smjernice dizajnerski vrlo uspješnog modela 407. Tako su prednja svjetla više izdužena, a nova je i maska hladnjaka. Ona je sada veća, te kod skupljih tj. sportskih izvedbi ima horizontalne letvice u krom finišu. Svjetla za maglu kružnog su presjeka i obrubljena sjajnim metalom, kao na prestižnom 607, koji je također nedavno obnovljen.


 
Prostor između svjetala prekriven je limom, a na središnjem mjestu nalazi se još veći amblem tvrtke. Bok vozila ostao je neizmijenjen, dok je straga uočljiva atraktivnija grafika svjetala s kružnim elementima. Masivni odbojnici donose blage izmjene dimenzija, novi 307 je nekoliko milimetara dulji od trenutno aktualnog modela.

Sve veća konkurencija natjerala je Peugeotove stručnjake na znatne modifikacije interijera čime se pokušava prikriti broj godina na leđima francuskog kompakta. Kvaliteta materijala i izrade podignuta je barem za jednu klasu, a novi dizajn dobiva ploča s instrumentima.




Dobra vijest je bogatija serijska i dodatna oprema. 307-icu će od jeseni biti moguće opremiti dvozonskom klimatizacijom i Bluetouth povezivanjem, a za više sigurnosti brinut će se revidirani sustav zračnih jastuka, senzor tlaka u gumama i zvučno upozorenje za korištenje pojaseva.
 
Ponuda motora neće se bitno mijenjati sve do dolaska potpuno nove generacije modela imena 308. To znači da će se 307 nuditi u sedam motornih izvedbi, četiri benzinske (1.4/88 KS, 1.6/109 KS, 2.0/140 KS, 2.0/177 KS) i tri dizelske (1.6/90 KS, 1.6/109 KS, 2.0/136 KS). Najviše zanimanja zasigurno će pobuditi najsnažnija benzinska inačica s dvolitrenim motorom (225 km/h) iz modela 307 CC, koja razvija 177 KS.




Novosti za novu modelsku godinu završavaju novim bojama karoserije i neznatno višom cijenom, koja u Njemačkoj starta s 15.300 eura.

M.N.

Pročitajte više