Odlične vijesti: Plitvička jezera slave rođendan, znatno snizili cijene ulaznica

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

NACIONALNI park Plitvička jezera 8. travnja slavi rođendan, a tim povodom odlučili su nagraditi ljubitelje prirode. Cijene karata od 1. do 9. travnja bit će snižene. 

Tako će ulaznica za jednu odraslu osobu iznositi 10 eura (75.35 kuna), dok će cijena ulaznice za djecu od 7 do 18 godina biti 4.50 eura (33.91 kunu), a za studente 6.50 eura (48.97 kuna). Cijena za odrasle inače iznosi 23.50 eura, a za djecu 6.50 eura.

Plitvička jezera slave 74. rođendan

"Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. Upravo taj datum obilježavamo kao rođendan našeg Parka. Jedinstvene vrijednosti ovoga područja prepoznate su od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (engl. UNESCO) koja je trideset godina kasnije Nacionalni park Plitvička jezera uvrstila na svoj Popis svjetske baštine. Kako bismo proslavili svoj 74. rođendan, pripremili smo za vas posebne cijene ulaznica u rođendanskom tjednu", piše na web stranici Plitvičkih jezera.

Odlične vijesti za sve ljubitelje prirode – promotivni rođendanski tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera! 🌳💚 Kao...

Objavljuje Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National ParkUtorak, 28. ožujka 2023.

Međutim, to nije jedino iznenađenje. "S održavanjem promotivnog tjedna, otvaramo i Gornja jezera, tako da ćete imati priliku doživjeti svih 16 smaragdnih jezera po promotivnim cijenama", napisali su. 

Pročitajte više