Ograničena serija Morganovog bolida

BRITANSKI proizvođač atraktivnih automobila u svijetu je poznat iz mnogih sportskih natjecanja gdje redovito postiže izvanredne rezultate.

Njegov najpopularniji model Aero 8s nezaustavljiv je u britanskom GT kupu, što su u Morganu odlučili proslaviti puštanjem ograničene serije na tržište. Riječ je o svega petnaest automobila, koji će najvjerojatnije biti prodani strastvenim kolekcionarima, a nekoliko ih je rezervirano specijalne VIP kupce.

Charles Morgan, direktor tvrtke, prokomentirao je novi izvedbu riječima:" Uvijek nastojimo najnovija dostignuća učiniti dostupnim našim vjernim kupcima. Ovaj automobil je možda najbolji primjer."

Aero 8 GT će se proizvoditi u Morganovim pogonima, a zatim će biti usavršen kod Aero Racinga. Za pokretanje se brine 4.6-litreni benzinski motor, koji razvija oko 330 KS. Motor je dobio novi ECU (Electronic Control Unit), što je optimiziralo njegovu vanjsku karakteristiku. Karoserijski radovi svedeni su na novi krov, koji je izveden iz ugljičnih vlakana, čime je ostvarena ušteda na ukupnoj masi.

Serijski naplatci ustupili su mjesto atraktivnim alu naplatcima marke OZ. Zamijenjen je i cjelokupni ispušni sustav, a cjela karoserija je obojana u službene boje Morgan Works Race Team-a, odnosno kombinaciju tamno plave i srebrne.

Sretnici, koji će dobiti priliku da postanu vlasnici ovog atraktivnog automobila neće pitati za cijenu. Informacije radi, Morgan Aero GT stoji u Velikoj Britaniji 72.500 GBP, uz napomenu da je za platneni krov potrebno doplatiti 2.000 GBP.

Pročitajte više