Osveta "bivše djevojke": Najbolji trik u povijesti glazbene industrije

NAKON što je mladi rapper Eamon četiri tjedna gospodario vrhovima top lista singlova pjesmom "Fuck it (I Don´t Want You Back)", znalci iz glazbene industrije dosjetili su se marketinški briljantnog poteza i izmislili bivšu Eamonovu djevojku koja mu uzvraća udarac pjevajući njegovu pjesmu.

Naime, Eamon je oduševio tinejdžere gorenavedenom pjesmom, u kojoj uz impresivan niz psovki optužuje svoju bivšu djevojku za nevjeru, poručujući joj kako ne želi više biti s njom.

Ponavljanje riječi "fuck", ljubavna tematika i ljepuškasti rapper pokazali su se kao dobitna kombinacija, pa je tako Eamonova pjesma četiri tjedna bila na broju 1 britanske top liste najprodavanijih singlova.

No, vještim menadžerima glazbene industrije napamet je pala sjajna ideja kako iskoristiti veliki Eamonov komercijalni uspjeh.

Trebalo je samo naći mladu i lijepu R&B pjevačicu koju će predstaviti kao Eamonovu bivšu djevojku, napisati pjesmu s otrovnim tekstom kao odgovor na Eamonovu "Fuck it (I Dont Want You Back)" i medijima ubaciti bubu u uho.

Mediji željni senzacija obavili su sve ostalo, pa je tako slijedeći tjedan broj 1. na britanskoj top listi bila 20-godišnja Amerikanka Frankee s pjesmom "FURB" odnosno "Fuck You Right Back". Eamon je nakon četiri tjedna dominacije na britanskoj top listi odjednom postao drugi na listi, a isti poredak zadržao se i slijedeći tjedan.

Dotad anonimna R&B pjevačica u potpunosti je preuzela glazbenu podlogu Eamonovog hita, ubacila podjednak broj riječi "fuck" u svoju pjesmu, a showbiz mediji su u ekstazi pisali o "osveti bivše Eamonove djevojke, koja mu je preotela broj 1 u Britaniji".

Sam Eamon naknadno je potvrdio da mu Frankee nije bivša djevojka, ali to više nije bilo važno jer demanti nikad nema snagu prvotne informacije, naročito ako je ta prva informacija dovoljno intrigantna.

"Frankee definitivno nije moja djevojka ni moja bivša djevojka. Jedina veza između mene i njezine pjesme jest u tome što su me njezini predstavnici zamolili za dozvolu da koriste moju glazbu u njezinoj pjesmi." - pojasnio je Eamon, pa dodao da Frankee uživa u svojih 15 minuta slave, za što su njega itekako dobro platili.

U svakom slučaju, radi se o dosad nesumnjivo najboljem marketinškom triku glazbene industrije, koja je zaradila ogromne novce na izmišljenoj svađi dvoje izvođača. Činjenica da Frankee Eamona "časti" psovkama i optužbama iako ga vjerojatno nikad nije ni upoznala (osim možda na kakvom korporativnom sastanku) najbolje govori o naivnosti MTV generacije, koju glazbena industrija itekako iskorištava.

Pročitajte više