Otišla u Japan kako bi unajmila "tatu za jedan dan". Njezina priča slama srca

Screenshot: TikTok

TIKTOKERICA Tyen Rasif iz Singapura je odletjela u Tokio kako bi unajmila osobu koja će joj glumiti oca na jedan dan, a njezina tužna priča postala je viralna prikupivši 2.3 milijuna pregleda. 28-godišnja djevojka objasnila je kako ju je otac napustio kad je imala 11 godina te da ju je odgojila majka, no da joj je uvijek tijekom života nedostajala prisutnost oca. 

Unajmila "tatu" na jedan dan 

Kako bi iskusila kako je to imati oca, uputila se u Japan i na jedan dan unajmila glumca koji, između ostalog, glumi lik oca. Skupa su proveli dan onako kako bi ga tipično proveli otac i kći - prošetali su, popili piće i razgovarali, a "otac" joj je dao životni savjet te su se na kraju i zagrlili. 

@tyenrasif Healing or weird? ❤️‍🩹🤪 #japantravel #asakusa #travelvlog #dadrental #mentalhealth #fyp #foryou #fypシ #soundsofsea #tunesofsg #tokyo ♬ Taking Off - Tyen Rasif

"Oproštaj je bio težak, no pruža mi utjehu činjenica da sada imam tatu u Japanu i da ćemo se, nadam se, ponovno vidjeti", objasnila je pa dodala: "Sad shvaćam da su ovakve usluge korisne, pogotovo u Japanu gdje su ljudi najusamljeniji na svijetu." 

40 posto Japanaca osjeća se usamljeno 

Inače, prema istraživanju koje je 2023. provela japanska vlada, čak 40 posto Japanaca osjeća se usamljeno, a upravo taj podatak jedan je od razloga zbog kojih je u toj zemlji moguće unajmiti djevojku ili dečka, pa čak i cijelu obitelj.  

Gospodin Natori, 63-godišnji glumac, u razgovoru joj je otkrio da je u mirovini i da na ovaj način želi pomoći drugima. Objasnio je i da 20 posto njegovih mušterija čine mlađi muškarci koji traže društvo starije osobe kako bi se osjećali sigurno dok obilaze grad. 

Pročitajte više