Otvoren filmski festival u Cannesu, počasnu nagradu dobila Meryl Streep

Foto: EPA

Filmski festival u Cannesu službeno je započeo u utorak navečer kada su slavne osobe ušetale crvenim tepihom u raskošno kazalište Grand Theatre Lumiere kako bi odale počast holivudskoj glumici Meryl Streep, kojoj je uručena počasna Zlatna palma.

Glumačkoj ekipi francuske komedije i uvodnog filma festivala Drugi čin, pridružio se ovogodišnji žiri na čelu s redateljicom Gretom Gerwig. Uoči ceremonije, francuski pjevač Zaho de Sagazan izveo je Modern Love Davida Bowieja u čast crno-bijeloj plesnoj sceni iz filma Frances Ha.

@hollywoodreporter #barbie director #gretagerwig makes emotional remarks as she is introduced as #cannes2024 ♬ original sound - The Hollywood Reporter

Publika je dobitnicu počasne nagrade Meryl Streep pozdravila ovacijama, a na pozornici ju je dočekala francuska glumica Juliette Binoche. "Promijenili ste način na koji gledamo na žene u svijetu filma", rekla je Binoche. Streep, čija duga lista filmova uključuje Smrt joj dobro pristaje, Mamma Mia! i Željezna lady, navela je brojne ljude kojima je htjela zahvaliti.

Pročitajte više