OutKast i Jay-Z osvojili najviše nagrada na MTV Video Music Awards

HIP HOP duo OutKast i rapper JayZ osvojili su po četiri nagrade na ovogodišnjem MTV Video Music Awards koji je održan u Miamiju na Floridi.

OutKast je između ostalog osvojio i nagradu za video godine za pjesmu "Hey Ya!", dok je Jay-Z sa spotom "99 problems" pobijedio u natjecanju za rap video.

Pop zvijezde Beyonce i Usher nagrađene su za najbolji ženski i muški video-spot. Bivša članica pop tria Destiny Child Beyonce Knowles osvojila je nagradu za "Naughty Girl", a Usher za pjesmu "Yeah!" koju je snimio zajedno s rapperima LilJonom i Ludacrisom.

U natjecanju za najbolji pop video pobijedila je grupa No Doubt s "Its My Life", najbolji rock video je "Are You Gonna Be My Girl" od australske grupe Jet, dok su mladi škotski rockeri Franz Ferdinand pobijedili s pjesmom "Take Me Out" u kategoriji najveće nade.

Ovogodišnji show, koji je ponovno okupio brojne zvijezde glazbene industrije, protekao je bez kontroverznih događaja poput prošlogodišnjeg poljupca Madonne i Britney Spears, možda i stoga što su organizatori pripremili uređaje za odgodu emitiranja slike i tona.

No, nadmetanje u glamuru i raskoši ni ovoga puta nije izostalo, a budući da se do AmericanAirlines arene, gdje je svečanost održana, moglo doći i plovilima, glavni štos je bio dolazak luksuznim jahtama, u čemu su se posebno istaknuli Usher i P. Diddy.

Pročitajte više