Ovo je zvijer među pametnim telefonima i skuplja je od najskupljeg iPhonea

Foto: Press

ASUS je već neko vrijeme veliko ime među proizvođačima pametnih telefona, a njihov flagship je ROG Phone, čija peta iteracija uskoro izlazi na tržište i definitivno se ističe.

ROG Phone 5 ovog će se mjeseca pojaviti na tržištu, a cijena osnovnog i najjeftinijeg modela je 800 eura. Dolazi s 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu, ima 6.78-inčni FHD+ OLED zaslon sa 144 Hz, a vraća se i ulaz za slušalice.

Međutim, najveće promjene dolaze u Pro i Ultimate verziji, a osim cijene od 1200 ili 1300 eura, ovisno o modelu, posebno se ističe Ultimate varijanta koja ima 18 GB RAM-a što je više od bilo kojeg uređaja na tržištu, a nećemo pogriješiti ako pretpostavimo da je jači i od vaših prijenosnih i stolnih računala jer vrlo vjerojatno jest.

Ono što se vjerojatno pitate je što će vam toliko moćan pametni telefon, a odgovor je jednostavan - kompetitivni gaming. Kao i inače, ROG je uređaj koji je u prvom redu namijenjen ozbiljnim gamerima, a petica će definitivno biti izbor onih koji se - recimo to tako - ne igraju kad igraju.

Pročitajte više