Petreković u "Zvijezde pjevaju": Uselio sam se Ivani i njenom dečku, shvaćamo ovo ozbiljno



U SUBOTU 19. ožujka HRT kreće s još jednom sezonom emisije "Zvijezde pjevaju". Osim nekolicine natjecatelja koji su u showu već sudjelovali, poput Marka Tolje, HRT je spremio i nekoliko iznenađenja. Osim glumice Nataše Janjić, Marija Petrekovića i Marije Borić, našao se i jedan "outsider", kako je sam sebe nazvao, dizajner Robert Sever. 

Urednik Mario Sedmak u četvrtak je na novinskoj konferenciji održanoj na HRT-u izjavio kako se nada da će emisija održati svoju gledanost kao i u proteklim sezonama te da će uložiti sve napore da gledatelji budu zadovoljni baš kao i natjecatelji. Parovi koje ćemo moći gledati u ovoj sezoni su: Marija Borić i Ervin Baučić, Mario Petreković i Ivana Kindl, Melita Hrengek i Giuliano Đanić, Zlatan Zuhrić Zuhra i Jelena Radan, Nataša Janjić i Marko Tolja, Robert Sever i Marija Husar, Mirta Šurjak i Alen Nižetić te Dušan Bučan i Renata Sabljak.

Tijekom novinske konferencije kojoj je nazočila većina kandidata, svi su pokazali oduševljenje i entuzijazam za sudjelovanjem, ali i dobrom zabavom za publiku i sebe. "Veselim se kao malo dijete. Mislim da nisam mogla dobiti bolju priliku da naučim nešto novo", rekla je Nataša Janjić. 


Osim osoba iz javnog života, u showu će opet sudjelovati i zaštitna lica HRT-a. Ove godine to će biti Melita Hrengek te Mirta Šurjak. "Volim ovu emisiju. Dok su nastupali Meštar i Katja Kušec redovito sam bila u studiju i bodrila ih. Sad ja nastupam s Giulianom. Neki dan smo vježbali i on je rekao da mora izaći na pet minuta i više se nije vratio. Ako ga netko vidi, neka mu kaže da ga tražim", rekla je Melita kroz smijeh.

Mario Petreković: Sad živim s Ivanom i njenim dečkom, shvatili smo ovo zaista ozbiljno

Mario Petreković ove godine publiku će zabavljati zajedno s veselom Ivanom Kindl kojoj u potpunosti prepušta svoje povjerenje. "Nemam ja tu puno toga za reći, ja slušam profesoricu i ona mene prepoznaje i to je bitno - da se ljudi razumiju i da profesorica vidi da učenik daje sve od sebe, a ja svoje povjerenje dajem profesorici", izjavio nam je Mario te dodao u šali: "Da barem tako sistem funkcionira u Hrvatskoj bilo bi nam puno bolje". Mario je prije toga novinarima u šali rekao i da se on uselio Ivani i njenom dečku u stan jer oni svoju zadaću shvaćaju ozbiljno.

Ivana Kindl: Mario zasad ima peticu iz zalaganja, a vidjet ćemo hoće tako ostati i nakon moje torture

"Mario je izvrstan vokal i nadam se da neće biti gori nego što je u emisijama. Ja sam oduševljena", izjavila je Ivana nakon novinske konferencije. Na pitanje kako ocjenjuje svog partnera, izjavila je kroz smijeh: "Zasad ima peticu iz zalaganja, sad tek krećemo na  ozbiljno vježbanje i nadam se da će tako ostati i nakon moje torture". Ipak, kaže kako se njih dvoje dobro slažu jer imaju sličan glazbeni ukus. "Zapravo smo se savršeno uklopili, oboje volimo rock soul. U pronalaženju pjesama nemamo problema, a i sve što sam mu do sad predložila, bilo mu je mrak", rekla nam je pjevačica oduševljeno. 


Robert Sever:  Ja sam najveći "outsider" ovdje jer nisam scenski radnik, ali sam ipak jako sretan

"Ta emisija je jedna od rijetkih stvari koje uopće gledam na televiziji. Onda kad su me pozvali bilo mi je nekako jako drago i nije me se previše nagovaralo. Htio sam se upustiti u jedan novi izazov, na jedan teren koji je meni potpuno nepoznat i pokušati naučiti nešto i u tome. Bilo je vrlo jednostavno, zaista, nije me nagovarao nitko", rekao je dizajner Robert Sever.

Na pitanje ima li kakvog pjevačkog iskustva, izjavio je kroz smijeh: "Pjevao sam u zboru kad sam bio klinac, ali nisam vičan pjevanju u javnosti tako da nemam iza sebe nekakav portfolio pjevački, ali to se može promijeniti s ovom emisijom. Ako budem dobar nikad se ne zna".

Nakon što su neke njegove kolege iz showa priznali da imaju tremu, Robert je to čvrsto negirao. "Ne bojim se treme! Mislim da će sigurno postojati jedna vrsta uzbuđenja, što je normalno, to je ljudski faktor. Zapravo, o tome ni ne razmišljam. Meni je imperativ u glavi da dobro naučim, da se dobro zabavim i da dobro zabavimo gledatelje. Ako se desi trema sigurno ćemo naći način da je riješimo", zaključio je samouvjereno. 


Kad smo ga pitali da li ima zacrtan cilj, točnije želi li doći do finala ili čak do same pobjede, odgovorio je: "Ne gledam to kao nekakvo natjecanje, mislim da je ekipa toliko genijalna da će sigurno biti jedan pozitivni moment kad jedni druge podupiru i guraju da budu bolji tako da u tom smislu, kompeticija mi je zanimljiva, ali da se takmičim - prvi, zadnji ili predzadnji to mi je svejedno. Veselim me sama činjenica da sam ovdje".

Marija Borić: Kad sam imala šest godina nisu me primili u glazbenu akademiju, rekli su da nemam sluha
"Nisam učila pjevati jer me nisu primili u muzičkuškolu kad sam imala šest godina. Rekli su mi da nemam sluha. Onda sam pjevala u folkloru i imala sam i predstavu `S ljubavlju Janis" pa sam tu malo pjevala`", ispričala nam je glumica Marija Borić o svom pjevačkom predznanju. Ipak, unatoč tome priznaje kako ima tremu. 



"Ja sam tu dolazila u studio kao podrška Dušanu Modriniću. A uvijek kad dođem na televiziju sve je tako zabavno i energično što mi se sviđa pa kako su me pozvali da i ja probam , pristala sam. Iako sam možda trebala prije malo razmisliti o tome zato jer me pere velika trema", ispričala nam je. 

Na pitanje da li zna kako će liječiti tremu, zabrinuto je odgovorila da ne zna te kroz smijeh dodala kako će se vjerojatno onesvijestiti.

Pročitajte više