Preselila se iz Južnoafričke Republike u Hrvatsku i otkrila: "Ovo mi je bio prvi šok"

Screenshot: TikTok

TYLA ANNE tiktokerica je iz Južnoafričke Republike koja se s dečkom preselila u Hrvatsku, a sada je otkrila razlike između dviju zemalja te podijelila što ju je iznenadilo u novoj okolini. 

"Kada smo se preselili iz JAR-a u Hrvatsku prvi šok je bila - vožnja. Naime, vozimo na suprotnim stranama. Ovo mi je bilo jako strašno kad smo se preselili. Ulaz u automobil je na krivoj strani, drugom rukom rukujem upravljačem", objasnila je. 

@tyla.anne Completely different countries in sooooo many ways! 🇿🇦🇭🇷 #croatia #southafrica #expatincroatia #saffasabroad #expat #cultureshock #tiktokcroatia #tiktoksouthafrica ♬ original sound - Tyla

"Drugo što me šokiralo je kultura ispijanja kave u Hrvatskoj. Hrvati vole kavu. Uobičajeno je da idete u kafiće bez obzira šećete li gradom, nalazite se s prijateljem ili samo želite izaći iz kuće", primijetila je. 

"Hrvati imaju više kafića nego restorana, što je potpuno suprotno Južnoafričkoj Republici", objasnila je. 

"U JAR-u postoji velik broj prodajnih centara, trgovina brzom hranom i restorana. To je jedna stvar koja mi jako nedostaje", požalila se, a za kraj je otkrila glavni razlog preseljenja. 

"Mogu sama slobodno hodati ulicom"

"Sigurnost! O tome sam govorila više puta, pa ću i ponoviti. To je bio glavni razlog naše selidbe. Mogu sama slobodno hodati ulicom, noću i danju. Ne trebam stalno paziti dok kupujem, dok se vozim, nema potrebe za gledanjem iza ramena. Slobodna sam i na tome zahvalna", objasnila je. 

Inače, priznala je da je još uvijek zbunjuje izmjena godišnjih doba jer kada je ljeto u Hrvatskoj, u Južnoafričkoj Republici je zima, a objasnila je i kako u njenoj bivšoj domovini nova školska godina počinje u siječnju, a završava u prosincu. 

Pročitajte više