Princeova bivša žena: "Nije me htio odvesti u bolnicu dok sam krvarila nakon spontanog"

Screenshot: YouTube

PRINCEOVA bivša žena i plesačica Mayte Garcia nedavno je objavila knjigu o svom životu u kojoj je u detalje opisala odnos s pjevačem i digla veliku prašinu. U knjizi opisuje tragediju koju je prošla kada su izgubili prvo dijete, a godinu dana nakon toga imala je spontani pobačaj s drugim djetetom, prenosi DailyMail.

U svojoj knjizi "The Most Beautiful" napisala je da je Prince bio jako hladan i distanciran kad mu je rekla da je imala spontani pobačaj nakon prvog tromjesečja. "Otišla sam u kupaonicu i vidjela kako mi curi krv", rekla je Mayte. Nazvala je Princea i rekla mu što se događa, a on je navodno bio jako hladan. "Nije se ponudio ni otpratiti me do bolnice", napisala je.

Doktori su joj rekli da ne čuju djetetov otkucaj srca i kako će morati izvesti dilataciju i kiretažu maternice. Nakon što je to rekla Princeu, on je navodno izjavio: "Moram ići u studio", okrenuo se i otišao.

Nekoliko dana nakon toga, Mayte je još uvijek jako krvarila te rekla Princeu kako mora otići na operaciju jer joj je život ovisio o tome no Prince to nije htio. "Dopusti prirodi da napravi svoje. Ili imamo vjeru ili ne", rekao je pjevač i odbio odvesti Garciju u bolnicu koja je bila u životnoj opasnosti.

Godinu dana prije ove tragedije, par je doživio još jednu kada je Mayte rodila sina Amiira koji je umro samo šest dana nakon rođenja zbog rijetke genetske bolesti. Pjevač je nakon smrti njegovog sina 1996. godine postao jedan od Jehovinih svjedoka, a oni ne zagovaraju bilo kakve medicinske tretmane, već se pouzdaju u "Božju volju". Mayte kaže da je spavala u vrijeme kad je Amiir umro, a pjevač je nije probudio kako bi se oprostila sa sinom.

Par je bio u braku od 1996. do 2000. godine, a Mayte je često nastupala s njim.

Prince je preminuo prošle godine u 57. godini života od posljedica predoziranja opijatima. Od kraja 70tih do danas bio je i ostao jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih glazbenika. 

Pročitajte više