Ramija Maleka pitali je li Freddie Mercury gay ikona, nije prošlo dobro

Screenshot: Twitter

FILM o legendarnom Freddieju Mercuryju i Queenu izazvao je različite reakcije, no malotko osporava sjajnu izvedbu Ramija Maleka u ulozi frontmena kultnog benda.

Film je naišao na kritike LGBT+ zajednice još nakon što je izašao prvi trailer, a spočitavali su mu da negira gay stranu pokojne zvijezde te izostanak priče o njegovom AIDS-u.

Osim toga, redatelj Brian Singer, koji je u kasnijoj fazi produkcije zamijenjen jer se nekoliko dana zaredom nije pojavljivao na setu, posljednjih godina suočavao se s optužbama za seksualno zlostavljanje, koje je negirao.

Rami Malek nedavno je odgovarao na pitanje LGBT+ sajta INTO smatra li Mercuryja gay ikonom, a njegov odgovor novinara je malo razočarao. "Ono što je zbilja sjajno o njemu je da nikad nije želio biti svrstavan u ladice, on je samo bio", rekao je Malek.

Dodao je kako bivanje ikonom obuhvaća način na koji se identificirate, a Freddie se nije imao razloga ni potrebe identificirati. "Ako je već ikona, onda mu nije potreban drugi pridjev", zaključio je Malek. "On je to jednostavno bio".

Pročitajte više