S mosta u Tuzli uklonili pločicu s Balaševićevim imenom. Aktivist je vratio

Screenshot: YouTube

PLOČICA s imenom preminulog kantautora Đorđa Balaševića koja je u ponedjeljak postavljena na mostu u Tuzli, uklonjena je tijekom noći, no novu je danas ponovo postavio tuzlanski aktivist Sinan Alić.

Prvotna pločica je postavljena bez suglasnosti Gradskog vijeća, što je procedura koja može trajati i mjesecima, ali građani Tuzle su podržali inicijativu da se most koji spaja Gradski park i Pannonicu nazove po Đorđu Balaševiću.

"Ovo je propust grada koji se lomi na tabli i ovom mostu, a bespravna gradnja je poklopila Tuzlu. Novu pločicu sam postavio ja, a službenu proceduru smo preskočili jer 20 godina građani ovoga grada čekaju da se proceduralno odgovori na zahtjev da negdje neki kutak, most ili bandera dobije ime po Srđanu Aleksiću", kazao je Alić nakon postavljanja nove pločice, prenosi Klix.

Dodao je još kako ima veliku podršku građana Tuzle, a isto mu je pružio i županijski premijer Kadrija Hodžić. Nakon jučerašnjeg djelovanja županijske inspektorice, Alić je angažirao i pravnog zastupnika.

Podsjećamo, u ponedjeljak pločicu s natpisom "Most Panonskog mornara - Đorđe Balašević" otkrile su dvije djevojčice, a okupljeni građani taj su potez ispratili pljeskom.

Pročitajte više