Schwarzenegger kritiziran zbog poruke koju je ostavio u knjizi gostiju u Auschwitzu

Foto: EPA

GLUMAC Arnold Schwarzenegger našao se na udaru kritika jer je upotrijebio jednu od svojih poznatih filmskih fraza prilikom upisivanja u knjigu gostiju u Auschwitzu.

Memorijalni centar u Auschwitzu podijelio je niz tvitova o događaju, uključujući glumčevu poruku u knjizi gostiju - koja je sadržavala njegov potpis uz njegovu poznatu krilaticu Terminatora "Vratit ću se" ("I'll be back"). Zbog toga je zaradio i niz kritika te su mnogi komentirali da premda nije mislio ništa loše, ova krilatica nije primjerena situaciji i mjestu na kojem se našao, a njegov potez okarakterizirali su "neukusnim" i "neprikladnim".

Schwarzenegger je posjetio nacistički logor u Poljskoj u sklopu svog rada s Fondacijom židovskog centra Auschwitz, koja nastoji educirati protiv svih oblika mržnje. Još u lipnju Arnold je dobio nagradu organizacije Fighting Hatred za svoje poruke protiv mržnje na društvenim mrežama.

U sklopu svog putovanja uputio se u logor iz Drugog svjetskog rata gdje se susreo s preživjelima Holokausta, sinom Židova koji su preživjeli Holokaust i ženom koju je kao dijete podvrgavao eksperimentima ozloglašeni nacistički liječnik Josef Mengele.

"Ovo je priča koja mora ostati živa, ovo je priča koju moramo uvijek iznova pričati. Ja sam sin čovjeka koji se borio u nacističkom ratu i bio vojnik... Idemo se zajedno boriti protiv predrasuda i da ih iskorijenimo jednom zauvijek."

Pročitajte više