Seksi u pedesetoj: Bitku su dobile one koje se klone plastike i botoksa

MEDIJI su se ovih dana raspisali o Madonninom pedesetom rođendanu i njezinom mladenačkom izgledu na kojem radi desetljećima, ne osvrćući se pritom na brojne druge poznate dame koje su ove godine "prevalile" pola stoljeća. Ne računajući one koje se "pomlađuju" estetskom kirurgijom, Hollywood je pun ljepotica koje (uglavnom prirodnim) izgledom pokazuju kako i zrelost može biti seksi, pa o svojim godinama pred novinarima govore bez ustručavanja.

"Ponekad ne vjerujem koliko sam stara", kaže Madonna o svojim godinama. Inače, za kraljicu popa neki kažu da je opsjednuta mladošću, zbog čega pretjeruje s vježbanjem i umara se do granica izdržljivosti. Klubu pedesetogodišnjakinja u ožujku se pridružila i Patricia Heaton, poznata po ulozi Debre u sitcomu "Svi vole Raymonda", u kojem glumi petnaest godina mlađu ženu. Sharon Stone smatra kako se starenjem ne bi trebalo opterećivati: "Moje lice se radikalno promijenilo i to je posve u redu. Bitno je shvatiti kako izgledaš u sadašnjosti, bez žaljenja za izgledom otprije deset godina".

"Starenje se događa svima nama. Jednom kad ga prihvatite, počne vam ići u korist", kaže Michelle Pfeiffer, koja se prošle godine vratila u svijet filma nakon višegodišnje pauze i mladenačkim izgledom oduševila sve one koji su je pratili početkom devedesetih godina. Glumica Annette Bening ove godine također navršava pedeset, a voditeljica Ellen DeGeneres rođendan je proslavila nekoliko tjedana prije vjenčanja s Portijom de Rossi. Jamie Lee Curtis kaže da obožava starenje: "Želim biti još starija. Starenje znači vraćanje na esencijalnu verziju sebe samoga".

Nakon pedesete teže do dobrih uloga

Ipak, ne misle sve holivudske pedesetogodišnjakinje kao Jamie Lee Curtis - neke tvrde da im je sve teže pronaći prave uloge, a estetskim operacijama ne žele trčati za ulogama mlađih ljepotica. "Sve teže mi je odolijevati tim estetskim standardima Hollywooda", požalila se glumica Angela Basset. Prekrasna Andie MacDowell, pak, smatra da društvo nepravedno više vrednuje neke faze života: "Ne znam zašto se mladost tako glorificira. To je filozofija koju treba iskorijeniti. Zrelost je nepravedno podcijenjena u toj priči".

M.A.

Pročitajte više