Senilna Australka ukrcala u auto supruga pa dala petama vjetra

POSTARIJI par bio je pod skrbništvom svojeg sina nakon što im je dijagnosticirana senilnost, ali kad je Marian Foulkes (87) otkrila da će joj oduzeti vozačku dozvolu, ukrcala je svojeg supruga Toma (81) u automobil i dala se u petnaestodnevni bijeg po australskoj obali.

Marian je uzela volan njihova crvenog Forda u ruke i krenula u pravcu sjevera. Od Melbournea, gdje je njihov sin Paul već alarmirao policiju, prešli su 1200 km istočne australske obale do Lennox Heada. Kad su ondje stigli, krenuli su u suprotnom smjeru.

Kad su došli do Newcastlea, sjeverno od Sydneyja, policajac im je konfiscirao ključeve automobila, smatrajući ih očito previše dezorijentiranima za vožnju.

No, par bjegunaca, oženjen već 38 godina, nije odustao od svojeg sna o slobodi: ukrcali su se na autobus za Canberru, gdje ih je u četvrtak policija pronašla žive i zdrave i vidno zadovoljne bijegom.

"Teško je reći koliko su se zabavili ali su svakako doživjeli izvanrednu avanturu", kazao je njihov sin Paul došavši po njih u policijsku postaju.

Pročitajte više