Sinead o´Connor putem oglasa traži pravo na privatnost

KONTROVERZNA irska pop zvijezda Sinead OConnor od medija je zatražila da je "ostave na miru" objavivši u petak oglas na cijeloj stranici jednog dnevnog lista.

Gologlava irska pjevačica koja je prošle godine najavila povlačenje iz svijeta šou biznisa, na taj je način odgovorila na novinski članak, objavljen početkom tjedna, koji se odnosi na njezinu posljednju ekscentričnu medijsku kampanju.

U oglasu od oko 2.000 riječi objavljenom na cijeloj stranici dnevnog lista među ostalim piše: "Posljednjih sam 20 godina neprestano na meti irskih medija. Što sam učinila da me se bičuje na ovakav način? Vjerojatno se nisam ponašala onako kako se od žene očekuje. Ako me smatrate takvim ruglom zašto mi posvećujete bilo kakvu pozornost?" Objasnila je kako je pjevanje bio njezin način da se suoči s traumatičnim djetinjstvom (majkom koja ju je zlostavljala) te je pozvala ljude na razumijevanje.

"Pred Bogom vam se kunem da bi, kad bih vam ja ili netko od moje braće i sestara ispričali kroz što smo sve morali proći, cijela zemlja plakala mjesec dana. Saznanje da smo svi to preživjeli čini me vrlo ponosnom", napisala je.

OConnor, koja je u međuvremenu postala svećenica jedne irske vjerske sekte, u oglasu je istaknula kako želi da je se "pusti da radi i pjeva" te da joj se omogući "da učini nešto dobro na ovome svijetu". "Molim vas, želim samo biti obična starica. Ne želim kontroverze oko svojeg imena, ne želim da me se ismijava, da me se naziva ludom niti da me se šikanira kad god otvorim usta".

Pjevačica je u jednom novinskom intervjuu prije petnaestak godina izjavila da je lezbijka, a nedugo nakon toga se udala za muškarca. Poseban bijes i kritiku javnosti na sebe je navukla kad je pred tv-kamerama poderala fotografiju Ivana Pavla II.


Pročitajte više