Sjećate li se Xene, princeze ratnice? Evo kako danas izgleda

Screenshot: Youtube

Novozelandska glumica Lucy Lawless, koje se gledatelji najbolje sjećaju po ulozi naslovne junakinje u američkoj kultnoj seriji Xena - princeza ratnica, danas slavi 56. rođendan. Lawless danas rijetko glumi i ne pojavljuje se često u javnosti.

Glumica više nema prepoznatljivu dugu smeđu kosu, po kojoj je pamtimo u Xeni, a prije nekoliko mjeseci se prvi put okušala kao redateljica, i to u dokumentarcu Never Look Away, koji je prikazan krajem siječnja na festivalu Sundance. Dokumentarac govori o Margareth Moth, prvoj novozelandskoj snimateljici koja je dva desetljeća pokrivala brojne ratne zone, a upucana je u Sarajevu te je ostala bez dijela vilice. 

"Margareth Moth će vas inspirirati da budete još nevjerojatniji, originalniji i hrabriji u životu. Stvarno želim da ga pogledate", napisala je Lawless u objavi na društvenim mrežama.

Posvećena je aktivizmu

Lawless je u braku s producentom Robertom Tapertom, za kojeg se udala 1998. i s kojim ima troje djece - Daisy, Juliusa i Judah. Karijeru je počela kao miss Novog Zelanda s 21 godinom, a sada je posvećena obitelji i aktivizmu, ponajviše borbi za očuvanje okoliša.

Zbog toga je 2012. završila u pritvoru nakon što je provalila u brod kako bi ga spriječila u bušenju nafte. Uz to, zastupa prava žena promovirajući ravnopravnost spolova. Nakon prestanka emitiranja kultne Xene mogli smo je gledati u serijama Agents of Shield, The Code i Spartacus, u kojoj se skinula do kraja i snimila eksplicitne scene seksa.

Pročitajte više