Slovenci poštanskom markom odali počast Prljavcima i Danijeli Martinović

"STVARNO nisam znao kako bih reagirao kada su nam prije dva tjedna na koncertu u Murskoj Soboti ljudi iz slovenske pošte na pozornici svečano uručili poštansku marku sa slikom našeg benda, a u povodu tridesete godišnjice našeg rada. Bio sam dirnut i iznenađen. Uspio sam reći tek jedno veliko 'hvala', jer je to stvarno lijepa gesta, a Slovenci su tiskanjem te poštanske marke na najbolji mogući način pokazali koliko vole Prljavo kazalište", komentirao je Jasenko Houra neobičnu počast koju su njemu i Prljavcima iskazali Slovenci.

Naime, slovenski obožavatelji Prljavaca su kod ondašnje Pošte naručili tiskanje ove marke, ali kako naglašava Zoran Ličan iz slovenske Pošte, nije riječ o službenoj poštanskoj marki nego radu njihovog komercijalnog odjela. "Dakle, to nije službena poštanska marka u Sloveniji, nego marka koju tiska komercijalni odjel naše tvrtke, na zahtjev naručitelja", rekao je za Jutarnji list.

Međutim, Houri i Prljavcima je i ovo dovoljno priznanje, koje ih je, kaže, neizmjerno razveselilo. "Cijeli život se bavim glazbom, pjesme pišem iz srca, a na pozornici i dečki i ja dajemo sve od sebe i naravno da te ovakve stvari dirnu do suza. Tim više što takva ili slična priznanja u Hrvatskoj možemo samo sanjati", rekao je Houra.

Slovenci iznenadili i Danijelu Martinović

Osim što su napravili poštanske marke popularnim Prljavcima, stanovnici Murske Sobote, malog gradića na sjeveru Slovenije, nedavno su ugodno iznenadili i našu pjevačicu Danijelu Martinović darujući joj tiskane poštanske markice s njenim likom, koje se u slovenskim poštama mogu kupiti i koristiti za slanje pisama i razglednica. Markice su napravljene tako da se jedan motiv – Danijelin lik, pojavljuje u više markica različitih boja.

"Nakon koncerta koji sam održala u Murskoj Soboti pristupili su mi mještani i darovali mi poštanske marke s mojim likom. Rekli su mi da su ih napravili meni u čast i da mi time žele zahvaliti za pjesmu, veselje i smijeh koji širim. Malo je reći koliko sam bila iznenađena. Doista jedan od najljepših poklona koji sam ikada dobila", izjavila je Danijela.

Pročitajte više