Srbi se sprdaju s obećanjima političara: "Pravljenje dece u Beogradskom metrou" postalo je hit

Foto: Facebook

KAO I Zagrepčani, i Beograđani posljednjih nekoliko desetljeća, najčešće pred izbore, slušaju o tome da će dobiti metro.

Nekoliko generacija Beograđana odraslo je uz obećanja političara da će i u glavnom gradu Srbije jednog dana niknuti metro. Priču o brzoj i ekspresnoj izgradnji metroa ovih dana Beograđanima prodaju aktivisti Vučićeve stranke i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je također član SNS-a. Budući da se u Srbiji bliže lokalni izbori, obećanja ne manjka, pa je gradonačelnik Beograda odlučio građanima obećati metro u roku od četiri godine, a Vučićevi aktivisti otišli su toliko daleko da su počeli kupovati karte za metro koji ne postoji.

Mali je obećao da će metro zbližiti Beograđane, a oni su na obećanja svojih političkih elita odlučili odgovoriti još jače te su na Facebooku organizirali "Pravljenje dece u Beogradskom metrou".

Naime, prema člancima iz 2014. u kojima je Mali najavljivao da će se metro izgraditi 2016. godine ispada da se stanovnici glavnog grada već dvije godine voze njime, a očito ga još nisu "krstili".

Djeca će se praviti sljedeće nedjelje, 4. ožujka, u noćnim satima, od 21:30 do 6:30. Dolazak na event već je potvrdilo skoro 1000 ljudi, a njih još oko 3300 zanima taj događaj.  

Pročitajte više