Srpski Kurir nahvalio Zagreb: Glavni grad Hrvatske ima jedan od najboljih adventa u Europi

Foto: Press

"JEDNA od najbolje čuvanih tajni o Hrvatskoj je da njen glavni grad Zagreb ima jednu od najboljih scena adventa u Europi. U Srednjoj Europi su naročito popularne božićne proslave na otvorenom tijekom perioda uoči Božića i Nove godine. Zagreb nije izuzetak, a ako vam glavni grad Hrvatske ne padne smjesta na pamet - svakako bi trebao", započinje srpski Kurir svoj članak o Adventu u Zagrebu.

Potom svojim čitateljima otkrivaju ono što Zagrepčani već znaju, da se Advent odvija već šestu godinu, da ove godine traje od 28. studenog do 10. siječnja te da je njegov program pun "događanja, koncerata, specijaliteta i nekih iznenađenja". Ističu da je tijekom prosinca i siječnja temperatura oko pet stupnjeva Celzija te da neki kafići imaju stolove na otvorenom s grijanjem. Pohvalili su i zagrebački javni prijevoz, za koji tvrde da se uspješno nosi i sa snježnim padalinama te funkcionira normalno u takvim okolnostima.

"Zamislite treperavu svjetlost svijeća, lampe, kočije koje vuku konji, šarene izloge, prazničnu hranu i piće, koncerte, zborove i još mnogo toga", dodaju novinari Kurira.

Na prvo mjesto stvari koje treba vidjeti tijekom Adventa u Zagrebu stavili su Trg bana Josipa Jelačića.

"Veliki glavni trg je jarko osvijetljen, glazba i koncerti su na velikoj otvorenoj bini, šatori nude hranu i programe za djecu. Tu je i ogromna božićna jelka, fontana je pretvorena u svjetlosni prikaz osvijetljen ogromnim svijećama, a tu je i udobni stakleni vrt s grijanjem u kojoj se poslužuju hrana i piće. Radnim danima i vikendima glazba svira uživo", naglašavaju.

Potom slijede Fuliranje kod Uspinjače, Europski trg, Zrinjevac i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. Svojim čitateljima otkrili su i neke posebne ture po Zagrebu te vlak koji vozi do Čazme, odnosno imanja obitelji Salaj i njihove Božićne bajke.

"Nova godina u Zagrebu znači da svi izlaze na glavni trg i ulice grada gdje se održavaju koncerti i proslave sa sjajnom atmosferom koja se nastavlja do ranih jutarnjih sati", pohvalili su i doček Nove godine.

Dodaju da je hrvatska metropola izvrsno mjesto za obavljanje božićne kupovine te da brojni hoteli daju popuste tijekom Adventa.

"S obzirom na to da su mnogi europski gradovi pretrpani i preskupi, advent u Zagrebu nudi dovoljno prostora za kretanje i dobru vrijednost za potrošen novac. Glavni grad Hrvatske priča božićnu priču na šarmantan, tradicionalan način. Iskusite je ove zime i zapitat ćete se zašto vam je toliko dugo trebalo", stoji na kraju članka. 

U pitanju je zapravo promo članak, odnosno vrlo dobro odrađena reklama za hrvatsku prijestolnicu.

Pročitajte više