Steve Martin glumit će inspektora Clouseaua u filmskom remakeu

AMERIČKI glumac Steve Martin glumit će inspektora Clouseaua, smušenog francuskog policajca, u remakeu "Pinka Pantera", poznate serije filmova u kojoj je glavnu ulogu tumačio Peter Sellers, objavila je ovih dana producentska kuća Metro-Goldwyn-Mayer.

Snimanje novog "Pinka Pantera" počet će sljedeće godine u MGM studijima, na vrijeme kako bi se obilježila 40. obljetnica pokretanja serije filmova-klasika.

Produkcija nove komedije pod naslovom "Rođenje Pink Pantera" trebala bi početi u proljeće 2004. godine, izjavili su Chris McGurk, potpredsjednik MGM-a, i Michael Nathanson, predsjednik MGM Picturesa.

"Filmovi o Pinku Panteru spadaju među najveće i najtrajnije uspješnice MGM-a i ponosni smo da smo okupili izvrsnu kreativnu ekipu kako bi film krenuo u novom pravcu", izjavili su oni.

Steve Martin dat će svoj osobni pečat liku Jacquesa Clouseaua u filmu producenta Roberta Simondsa i redatelja Shawna Levyja, čija je prethodna komedija "Just Married" zaradila više od 100 milijuna dolara od prodaje ulaznica širom svijeta.

Film će biti deveti u originalnoj seriji. Poznata filmska tema skladatelja Henryja Mancinija nagrađena je Grammyjem, a crtani lik Pinka Pantera dobio je Oscara prije nego je zaživio samostalno kao crtić.

Pročitajte više