Svi su ludi za ovim prezgodnim glumcem, evo što radi u privatnom životu

Foto: RTL

NOVA hit serija Miriše na ljubav ruši sve rekorde gledanosti, a glavni glumac osvojio je srca publike. Rođen je u Istanbulu, a veći dio života proveo je u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, slavu su mu donijeli angažmani na turskim produkcijama, a broj fanova mu svakoga dana raste. Njegovo ime je Kerem Bürsin, a u nastavku pročitajte zašto je tako omiljen i popularan diljem svijeta.

Dinamično djetinjstvo 

Kerem je dio djetinjstva proveo putujući i živeći u zemljama poput Škotske, Indonezije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a kada je imao 12 godina, njegova obitelj preselila se u Teksas. Već je tijekom srednje škole prepoznao strast prema glumi i osvojio nagradu za najboljeg kazališnog glumca na jednom natjecanju. U Bostonu je završio marketinšku komunikaciju na Emerson koledžu, a tijekom studija je počeo uzimati privatne sate glume kako bi razvijao i tu karijeru.

No njegov put nije uvijek bio lak. Prije nego je dobio prvu ulogu u SAD-u, u filmu Thursday, radio je kao vozač i statist kako bi se financirao dok pokušava ostvariti glumačku karijeru. Od 2006. nadalje pojavio se i u više kratkih filmova poput The Architect, Killian i Razor Man, ali i u filmu Sharktopus. Uslijedile su i uloge u turskim filmovima i serijama pa je tako dobio i glavnu ulogu u filmu Whisper If I Forget u kojoj je igrao glazbenika Erhana. 

Foto: RTL

Svestrani radoholičar

Ljubitelji turske produkcije znaju ga i iz serija Heart of The City, Matter of Respect i humoristične serije Aynen Aynen. Zanimljivo je i da je posudio glas Oflazu u animiranom filmu Eflatun, neobičnoj priči o djevojci koja izgubi vid i zaljubi se u glas muškarca Oflaza koji joj je jednom ostavio kišobran. 

Osim što se uspješno bavi glumom, svestrani Kerem okušao se i u producentskim vodama. Osnovao je svoju produkcijsku kuću koja se zove Braveborn, a radio je kao producent na nekoliko projekata poput serije Immortals, Kiss of Death, Kelebekler i Yasamayanlar. 

Za svoj rad je već nekoliko puta bio nominiran za važne nagrade, a kao najbolji glumac nagrađen je nagradom Seoul International, kao i Pantene Golden Butterfly i Gazzete TV Stars nagradama. S kolegicom Hande Erçel osvojio je i nagrade za najbolji filmski par.

Foto: RTL

Za važne stvari uvijek pronalazi vremena

Mnogi ne znaju da je Kerem vrlo aktivan i po pitanju humanitarnog rada te promicanju prava žena. Pomagao je prikupiti sredstva za školovanje siromašnih djevojčica, a postao je i ambasador pokreta HeForShe.

Radi se o globalnom pokretu koji vodi UN Women, tijelo UN-a osnovano kako bi promicalo prava žena i osnaživalo ih. Kerem kao njihov ambasador svojim djelovanjem želi potaknuti i ostale muškarce da se aktiviraju kako bi se postigla rodna ravnopravnost.

Svijest o lošijem položaju žena Keremu je došla vrlo rano. Njegov otac učio ga je kako muškarci imaju više privilegija u životu, ali ih je važno biti svjestan jer postoje mnogi ljudi koji upravo zbog tih privilegija ne mogu napredovati niti ostvariti prilike i prava koja imaju. 

Otkada je postao ambasador pokreta HeForShe smatra da treba pomoći muškarcima da preuzmu odgovornost i djeluju prema jednakosti. Drži i kako bi muškarci trebali preispitati svoje percepcije muškosti i pokušati što više djelovati u smjeru ostvarivanja rodne ravnopravnosti.

Projekti na kojima radi tijekom ovog angažmana vrlo su zanimljivi jer otkrivaju i kako se patrijarhat uvukao čak i u jezik bajki - žene su žrtve, a muškarci spasitelji. Neki europski pisci već su "preveli" dio klasičnih bajki na jezik ravnopravnosti što Kerem smatra izrazito važnim korakom. 

U slobodno vrijeme, koje mu preostaje nakon filmskih angažmana i aktivističkog djelovanja, Kerem najviše voli putovati, baviti se bodybuildingom te praćenjem nogometa, a najdraži klub mu je Galatasaray. 

Foto: RTL

Buran privatni život prate obožavateljice diljem svijeta

Mnoge Keremove obožavateljice najviše zanimaju detalji iz njegova ljubavnog života. Bivše djevojke bile su mu uglavnom glumice, no ona koju je javnost najviše zapamtila je Hande Erçel. Naime, Kerem i Hande zaljubili su se na snimanju serije Miriše na ljubav i tako preslikali svoju ljubav ispred kamera na stvarnost.

U seriji Kerem glumi arhitekta Serkana Bolata koji je usmjeren na posao, hladan i racionalan, a Hande Erçel glumi mladu studenticu krajobrazne arhitekture, Edu Yildiz, koju Serkanova tvrtka treba stipendirati. Nakon što Eda shvati da je dogovor oko stipendiranja propao, slučajno upozna Serkana koji joj predloži zanimljiv dogovor. Eda će Serkanu glumiti zaručnicu kako bi on svoju bivšu djevojku naveo da mu se vrati, a zauzvrat će joj Serkan platiti školovanje u Italiji gdje živi njezin dečko Cenk. Kad je dečko ostavi radi druge, Eda prihvati dogovor, ali umjesto života u Italiji inzistira da je Serkan zaposli u svojoj tvrtki. Počnu zajedno raditi i provoditi sve više vremena skupa što ih zbližava i oni se postepeno zaljube jedno u drugo. 

Foto: RTL

Ljetna ljubavna priča koju možete pratiti na RTL-u

Ljubav Kerema i Hande je nakon snimanja pukla, no njihovi obožavatelji ne prestaju spekulirati o mogućem obnavljanju veze. Dok se to ne dogodi, mogu uživati u seriji Miriše na ljubav koja je veliki hit otkad je počela s emitiranjem i to u 26 zemalja na skoro svim kontinentima.

Formula za uspjeh ove serije bile su predivne lokacije snimanja, zabavna romantična radnja i odabir glumaca koji su trenutno jedni od najpopularnijih mladih glumaca u Turskoj. Osvojila je i brojne nagrade poput PRODU nagrade za najbolju seriju na stranom jeziku, kao i Pantene Golden Butterfly nagradu za najbolju romantičnu komediju. 

Ovu zabavnu hit seriju od 27. lipnja možete pratiti na RTL-u, od ponedjeljka do petka, od 21:15. Treba li vam opuštanja i zabave uz lijepe kadrove i zanimljivu radnju ova serija idealan je odabir za ljetno ljenčarenje u hladu. Daljinski u ruke i uživancija može početi.

Sadržaj donose Index i RTL  u suradnji te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Pročitajte više