Talijani slučajno objavili da je Izrael dobio 40% glasova, širi se luda teorija

Screenshot/Foto: X/Profimedia

TALIJANSKA televizija RAI u prijenosu druge polufinalne večeri slučajno je objavila rezultate njihovog televotinga, koji ne bi trebali biti dostupni do finala. 

Snimka se ubrzo proširila društvenim mrežama, a kako se vidi na snimkama, Izrael je dobio čak 39.31% glasova talijanske publike, dok se na drugom mjestu našao predstavnik Nizozemske Joost Klein s tek 7% glasova. 

Širi se luda teorija o prolasku Izraela u finale 

Zbog greške koju su Talijani napravili u prijenosu pojavila se luda teorija zašto je Izrael nakon svih kontroverzi prošao u finale. Naime, sinoć je nastupala i predstavnica Italije, Angelina Mango. Talijanka je nastupala iza Estonije koja je bila 13. po redu, a prije Izraela, koji je bio 14. po redu, zbog čega fanovi pišu da je Izrael prošao samo zato jer su Talijani greškom glasali za predstavnicu Izraela, misleći da glasaju za svoju državu. 

"Bojim se da je puno Talijana glasalo za broj 14 misleći da je to bila Angelina. Zato što je nastupala nakon Estonije (broj 13). Talijani ne znaju kako to funkcionira. Svugdje možete pronaći Talijane koji ispituju je li Angelina prošla i zašto je nije bilo na popisu", piše u jednoj objavi na X-u. 

Talijani imaju direktan prolaz u finale

Međutim, treba podsjetiti kako se Italija nalazi u skupini Big 5, uz Veliku Britaniju, Španjolsku, Francusku i Njemačku. To znači da im je osiguran automatski odlazak u finale, no tviteraši napominju kako mnogi Talijani to ne znaju, kao ni činjenicu da ne mogu glasati za svoju zemlju te da su zbog toga mnogi Talijani greškom glasali za Izrael.  

Podsjetimo, nakon prolaska u finale izraelska predstavnica Eden Golan popela na drugo mjesto na kladionicama te joj predviđaju 17% šanse za pobjedu.  

Pročitajte više